Spalio mėnesio žurnale „Mano Namai“ - tikrasis ruduo anonsas

Žurnalo „Mano Namai“ spalio numeryje – tikrasis ruduo, kuris leis pajusti visus namų malonumus: medinių baldų kvapą, jaukų apšvietimą, vilnonių audinių šilumą, karštų patiekalų aromatą. Ir, svarbiausia, savotiškos ramybės palaimą, kai tarsi nebereikia kažkur skubėti.

Šeimyniškas loftas

Tradiciškai loftuose įsikuria menininkai ar aktyvų gyvenimo būdą mėgstantys jauni miestiečiai, tačiau šiame atnaujintame buvusios gamyklos pastate Vilniaus Naujamiestyje įsikūrė tris vaikus auginančių vilniečių šeima. Atsižvelgiant į šeimininkų poreikius buvo atsisakyta tokio tipo erdvėms būdingos šalto industrinio stiliaus ir sukurtas šiuolaikiškas, jaukus ir patogus gyventi šeimyniškas loftas.

Pirmajame aukšte įrengtas erdvus ir aukštas bendrasis kambarys su dideliais langais, jame įkomponuotos svetainės ir valgomojo zonos, o po antresolės perdanga suformuotas prieškambaris, sandėliukas, darbo kambarys, vonia ir virtuvė.

Norėdama sukurti amerikietiškiems loftams būdingą įspūdį ir paįvairinti didelę svetainės sienos plokštumą, interjerą projektavusi architektė ją dekoravo raudonomis sendinto stiliaus klinkerio plytomis.

Šalia svetainės suprojektuotame uždarame kambaryje šeimininkai planuoja įrengti vyriausios dukters erdvę, tačiau kol kas čia suprojektuota darbo zona. Santūriai darbo kambario erdvei žaismingumo suteikia ryškiaspalvė miegamoji sofutė, taip pat didelis, stalinį šviestuvą primenantis funkcionalus metalinis toršeras.


Nuotraukos – Augio Narmonto. Tekstas – Kristinos Pečiukonienės.

Miegamasis su židiniu: stilius, apdaila, detalės

Jei norite įrengti židinį miegamajame, čia parodysime skirtingų stilistikų miegamųjų su židiniais interjerų pavyzdžių ir pasiūlysime tinkamų apdailos derinių, dekoro idėjų iš Lietuvos salonų bei parduotuvių.

Nuotraukoje gamintojos „Zanotta“ lova NYX, stalelis TEMPO, stalelis WHILE SHELL, kabykla ASTER – iš salono „Instyle JG.

Nuotraukoje gamintojo „Borastapeter“ tapetai SILENT NATURE – iš salono „Retroforma“.

Dizainerės Audronės Litinskienės interjero projektas. Nuotraukose gamintojo „Gervasoni“ lova GHOST81.E, veidrodis SWEET98, gamintojo „House Doctor“ suolelis su pagalve – iš salono „Coockoo Design House“; gamintojo „Fredericia“ supamoji kėdė STINGRAY – iš salono „Vadasiga“, gamintojo „Ligne Roset“ pakabinamieji šviestuvai LANTERN – iš salono „Ligne Roset“.

Iš rudens gėrybių

Kai visas derlius iš sodų ir daržų jau namuose, telieka virti, kepti, ragauti, dalytis išbandytais receptais ir mėgautis.

Moliūgienė su svarainiais


Nuotrauka – Giedrės Barauskienės.

13 idėjų, kaip išsiversti be tradicinių lovos spintelių

Šiuolaikiniuose eklektiškuose interjeruose spinteles gali atstoti patys įvairiausi baldai ir net kitokie interjero aksesuarai, ant kurių paviršių patogu susidėti reikalingus daiktus: kėdės ir taburetės, pufai ir padėklai, sėdmaišiai ir lagaminai.

Nedidelėje miegamojo erdvėje, kur telpa tik lova ir lentyna šalia jos, įkomponuotas ryškus violetinis akcentas – originalios formos kompoziciją pagyvinantis stalelis. Rodos, paprasta, bet gražu ir stilinga. (Projekto autorė – architektė Aušra Kačinskaitė).

Žaismingą skandinaviško dizaino staliuką iš tiesų galima nešiotis po namus, jis tobulai pritampa daugelyje kambarių – ne išimtis ir miegamasis. Akivaizdu, kad toks baldas ne tik lengvesnis, bet ir daug jaukesnis už solidesnio dizaino masyvesnes spinteles. (Projekto autorė – architektė Ugnė Puronaitė).

Santūrių geometrinių linijų lovos galvūgalį sušvelnina ąžuoliniai skirtingų dydžių netaisyklingo ovalo formos staliukai, įkomponuoti prie lovos. Nors nemaži, bet neapsunkina erdvės, o lovatiesės raštai pakartoja jų silueto motyvus. (Projekto autorė – dizainerė Goda Litinskienė).


Etniniai tekstilės akcentai – tarsi gurmaniški prieskoniai

Tekstilės ir interjero dizainas su etniniais motyvais namams suteikia išskirtinumo ir originalumo. Pastaruoju metu jaučiamas išskirtinis susidomėjimas senaisiais Rytų šalių tekstilės raštais, o ypač ikat bei suzani technikomis dekoruota tekstile. Ikat ir suzani šiandien – šlovės viršūnėje. Etniniai motyvai transformuojami, atsiranda nebūtinai autentiškų, tik šiems motyvams būdingų spalvinių derinių bei raštų, novatoriškų faktūrų, pabrėžiančių audinio originalumą.

Manoma, kad ikat audiniai, kaip viena iš seniausių tekstilės dekoravimo formų, buvo pradėti austi Vidurinėje Azijoje, Turkijoje, Uzbekistane. Indija, Japonija ir daugelis Pietryčių Azijos tautų, tokių kaip Kambodža, Mianmaras, Tailandas, Filipinai ir Bali taip pat turėjo ikat audimo tradiciją. Tačiau ikat technikos tėvyne vis dėlto priimta laikyti Indoneziją. Taip pat ši technika naudota ir prieškolumbinėje Centrinėje ir Pietų Amerikoje: Meksikos, Brazilijos, Bolivijos, Argentinos, Ekvadoro teritorijose.

Suzani – tekstilės technologija, kurią naudojant šilko siūlais siuvinėjamas dekoratyvus pano ant balto (rečiau spalvoto) medvilninio ar šilkinio audinio. Ji išplitusi Centrinės Azijos srityse: Tadžikijoje ir Uzbekijoje, Kazachstane ir kitose Vidurinės Azijos šalyse. Tai nacionalinė meno forma, kuri vystėsi šimtmečiais. Verčiant iš persų farsi kalbos „suzan“ reiškia „adata“, o Irano tekstilės meno forma „suzankāri“ – „siuvinys“.

Žurnalo ieškokite nuo spalio 5 dienos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis