Kaip taupyti vandenį vonios kambaryje?

Artėjant šildymo sezonui, imame sukti galvą, kaip sutaupyti pinigų. Verta pradėti nuo savo įpročių ir naudojamų technologijų namuose. Šįkart imsimės maišytuvo ir dušo – priemonių, kurias naudojame kiekvieną dieną.

Įpročių svarba

Maišytuvai. Visų pirma, papildomas sąnaudas didina netvarkinga maišytuvo įranga, nes jei čiaupas nuolat laša, maišytuve yra netvarkingų dalių. Dėl to per valandą gali išvarvėti net apie 1 litrą vandens. Taigi, per metus susidarys apie 9 tūkstančius litrų veltui išvaistyto vandens.

Tačiau vandenį dažnai švaistome ir dėl įpročių:
– užsukite čiaupą, kai muiluojate rankas, kūną, trenkate galvą, valotės dantis;
– plaudami indus, užkimškite kriauklę ir panaudokite tą patį vandenį antrąkart;
– nenumokite ranka į lašančius čiaupus ar vandens jungtis.

Dušas. Siekiant taupyti ir gyventi ekologiškai, patariama dažniau praustis po dušu, o ne gulinėti vonioje. Tokie patarimai nėra išgalvotas mitas. Nesvarbu, kokio dydžio būtų vonia, joje maudantis sunaudojama nuo 120 iki 350 litrų vandens. Palyginimui – prausiantis penkias minutes po dušu išeikvojamas maždaug keturis kartus mažesnis kiekis vandens, nei tai darant vonioje.

Labai svarbu, kokia jūsų dušo galvutė, nes senų galvučių laidumas siekia iki 20 l vandens per minutę.

Technologiniai sprendimai

„Hansgrohe“ gamintojas iš Vokietijos siūlo savo vartotojams maišytuvus ir dušus, kuriuose įrengta „EcoSmart“ funkcija.

Kadangi ekologišku gyvenimo būdu ir aplinkosauga rūpinasi vis daugiau žmonių, tokia funkcija tampa ypač aktuali.

„EcoSmart“ technologija pasižymi tuo, kad sunaudojama iki 60 proc. mažiau vandens. Kodėl tai ekologiškas sprendimas? Naudojant mažiau vandens, sunaudojama ir mažiau energijos, t.y. mažesnė CO2 emisija. Tokia technologija yra paremti du produktai – dušas ir maišytuvas. 

„EcoSmart“ dušas pasižymi tuo, kad jis padeda sumažinti naudojamo vandens sąnaudas. Per „Hansgrohe“ gaminamus „Raindance EcoSmart“ rankinius ir stacionarius dušus išteka vos 9,5 litro vandens per minutę, o per „Crometta 85 Green“ rankines ir stacionarias dušo galvas – vos 6 litrai vandens per minutę.

Tai nekintantys rodikliai, nes jie nepriklauso nuo slėgio vamzdyne. Taip yra dėl to, kad specialus vandens srauto ribojimo žiedas lanksčiai reaguoja į vandens kiekį – jei slėgis aukštas, žiedo skersmuo sumažėja; jei žemas, skersmuo padidėja.

„EcoSmart“ maišytuvas. Kaip žinome, per įprastus praustuvų maišytuvus prabėga iki 13 litrų vandens per minutę. Nepamirškite ir to, kad dažnai jie laša, turi nesandarių dalių. Visuose praustuviniuose „Hansgrohe“ maišytuvuose minėta „EcoSmart“ funkcija sumažina vandens sąnaudas iki 5 litrų per minutę. Ši, taupanti funkcija „Hansgrohe“ maišytuvuose, yra standartas ir už tai papildomai mokėti nereikia.

Tokią taupymo galimybę suteikia debito ribotuvas. Maišytuvo gale yra įrengtas „EcoSmart“ oro pūstuvas. Jis vandenį sumaišo su oru, kuris yra neribotas išteklius. Kadangi vandens srauto ribotuvas yra pagamintas iš elastomero (tampraus kaučiuko), jis reaguoja į skirtingą vandens slėgį ir keičia formą. Tokiu būdu yra ribojama vandens srovė ir padedama taupyti.

„Hansgrohe“ gamintojas siūlo naujus sprendimus praktiškam ir komfortiškam maišytuvų bei dušo produktų naudojimui.

„Hansgrohe“ nuotr.

Daugiau informacijos: www.hansgrohe.lt

Užsakymo nr.: PT_62947718

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis