Natūralūs būdai, kaip išvalyti prisvilusį puodą

Daugeliui virtuvėje yra tekę prisvilinti bent vieną puodą. Kadangi pastarieji nėra pigūs, norisi daiktą išgelbėti, o ne išmesti.

Įsisenėjusių svilėsių nepašalins ir stipriausi chemikalai, todėl nedelskite ir stenkitės puodą išvalyti iškart po ištikusios nelaimės. Net smarkiai pridegusį puodą įmanoma išvalyti be stiprių cheminių valiklių, naudojant natūralias priemones.


1. Vienas veiksmingiausių būdų išvalyti prisvilusį puodą - sodos naudojimas. Įberkite sodos į puodą tiek, kad padengtumėte visą degėsį, tuomet užpilkite 1-2 stiklinėmis vandens ir statykite puodą ant viryklės. Užvirus vandeniui jį išpilkite ir kartokite procedūrą, kol visi degėsiai atšoks. Kaitinant pagremžkite juos medine mentele.


2. Jei neturite sodos, naudokite kepimo miltelius. Jais apibarstykite pridegusį puodo dugną ir užpilkite stikline vandens. Pakaitinkite puodą ant ugnies, o paskui gerai išplaukite. Jis atrodys tarsi naujas.


3. Kita veiksminga priemonė - actas. Į prisvilusį puodą įpilkite 2 stiklines vandens ir pusę stiklinės acto. Statykite puodą ant ugnies ir palaukite, kol vanduo užvirs. Tuomet išjunkite ugnį ir palikite atvėsti. Po šios procedūros nesunkiai nušveisite svilėsius.


4. Vienas iš būdų - naudoti druską. Tereikia pridegusio puodo dugną gausiai padengti druska ir palikti kelioms valandoms. Tuomet įpilkite stiklinę vandens, puodą užkaiskite ir pavirkite keletą minučių. Tai padės lengvai nugremžti degėsius.


5. Puodui išvalyti galite naudoti sodos, vandens ir acto mišinį. Į puodą įberkite sodos, įpilkite šiek tiek vandens, kad gautųsi tyrė. Ja ištrinkite degėsius, šiek tiek pašveiskite ir išplaukite. Tuomet įpilkite dar sodos ir užpilkite actu. Šis mišinys padės lengviau nušveisti svilėsius.


6. Degėsių apnašas puode galite pašalinti druskos ir sodos mišiniu. Lygiomis dalimis sumaišykite šiuos ingredientus ir padenkite apsvilusias vietas. Įpilkite šiek tiek vandens ir palikite per naktį. Ryte puodą lengvai išveisite kempinėle.


7. Pridegusius taukus lengvai nuvalysite acto ir druskos mišiniu. Lygiomis dalimis sumaišykite šiuos produktus, gautą mišinį naudokite kaip šveitiklį. Jei svilėsiai labai prikepę, palaikykite mišinį ant svilėsių porą valandų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis