5 patarimai tiems, kam reikia gero gyvatuko

Ieškote netradicinio sprendimo vonioje? Įkvėpti naujausių tendencijų gyvatukų gamintojai asortimentą papildė inovatyvaus dizaino rankšluosčių džiovintuvais. Aštrios geometrinės linijos, persipynusios gijos, netradicinių formų kopėtėlės – išradingi modeliai funkcinį prietaisą paverčia itin ryškiu interjero akcentu. Kaip išsirinkti gyvatuką ir likti patenkintiems savo sprendimu, pataria vonios ir šildymo įranga prekiaujančios „Tausana“ bendrovės vadovas Rolandas Jurgelaitis.

Sprendimas dėl vietos ir dizaino – dar prieš klijuojant plyteles

Pasak eksperto, svarbu iš anksto apgalvoti visas detales: gyvatuko dydį, aukštį, montavimo vietą. Jeigu norite, kad gyvatuko spalvą diktuotų ne plytelės, bet jūsų fantazija, jį rinkitės dar prieš įsigyjant plyteles. Taip išlošite ir sutaupysite dvigubai: 

1. Elektrinio ir kombinuoto gyvatuko laidus paslėpsite po plytelėmis ar po gipsine siena ir džiaugsitės belaidžiu gyvatuko valdymu; 

2.Itin svarbus vonios akcentas – vonios radiatorius bus jūsų norimos spalvos ar faktūros.

Gamintojo nuotr.
Geriausia vieta – netoli praustuvo

Kai vonioje dar neišvedžioti vamzdžiai ir renkatės gyvatuko vietą, rekomenduojama radiatorių kabinti ten, kur lengvai pasieksite padžiautus rankšluosčius. Geriausia vieta – netoli praustuvo, vonios ar dušo kabinos. Aukščiui taip pat nėra standarto, svarbu, kad besinaudojantieji džiovintuvu jį patogiai pasiektų nuo apačios iki pat viršaus. Tiesa, originalūs dizaino sprendimai atvėrė gyvatukams kelius į naujas erdves: virtuvę, holą ar svetainę. Žaismingi, šilumą skleidžiantys papuošimai tampa galerijų bei prekybos salonų akcentu.

Išsiaiškinkite jums tinkamiausią gyvatuką – elektrinis ar prijungtas prie šildymo sistemos

Rankšluosčių džiovintuvai yra 3 rūšių: šildomi elektra, prijungti prie šildymo sistemos bei kombinuoti. 

„Populiariausias ir praktiškiausias pasirinkimas – kombinuotieji gyvatukai, nes šildymo sezoniškumas aktualus daugeliui“, – sako R. Jurgelaitis. Prijungtas prie šildymo sistemos sezono metu gyvatukas visada karštas, o pasibaigus šaltajam sezonui – radiatorius šildomas elektra. Jei nėra galimybės prijungti gyvatuko prie šildymo sistemos, ekspertas rekomenduoja rinktis elektrinį vonios radiatorių. Pasirinkus gyvatuką ir kaitinimo elementą su laikmačiu, rankšluosčius džiovinsite ištisus metus, vonioje nesikaups drėgmė. Naujos technologijos leidžia nesukti galvos dėl didesnių elektros sąnaudų, kadangi rankšluosčių džiovintuvas šils tik tada kai reikia.

Gamintojo nuotr.

Pasirinkite spalvą: chromuotas ar dažytas?

Chromuotas gyvatukas yra universalus ir puikiai dera kiekviename interjere. Tačiau dažniausiai tokio džiovintuvo šiluminė galia mažesnė už dažyto analogo. Be to, ant chromuotos dangos labiau matomi pirštų anspaudai ir kiti nešvarumai. Dažytas gyvatukas yra galingesnis, o prietaiso patvarumą įrodo suteikiama 8 metų garantija. Spalvą galite rinktis iš 260 atspalvių paletės, o keičiant vonios interjerą gyvatuką netgi galima perdažyti specialiais, šylantiems paviršiams skirtais dažais.

Gamintojo nuotr.

Galingumą rinkitės pagal patalpos plotą

Gyvatuko galia apskaičiuojama pagal kambario plotą: 1 kv. m reikia maždaug 100 W galingumo prietaiso. Tiesa, jei patalpoje įrengtos šildomos grindys, užteks ir mažesnės galios gyvatuko.

Gamintojo nuotr.

Užsakymo nr.: PT_62987806

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis