Kaip išsaugoti odinius baldus

Patariame, kaip prižiūrėti odinius baldus, kad šie visuomet atrodytų lyg nauji.

Rūpindamiesi savo odiniais baldais pratęsiate jų gyvenimą bei išlaikote jų grožį. Oda, ne taip kaip kiti užvalkalai, išsilaiko kur kas ilgiau, o geros išvaizdos palaikymas yra labai nesudėtingas, jei tik žinote, kaip tą daryti.

Oda, kaip ir medis, laikoma arti karščio šaltinių, gali išblukti, sukietėti ir įtrūkti, todėl venkite statyti baldus labai arti židinio ar tose vietose, kur yra tiesioginė saulė.

Kas porą savaičių baldus nusiurbkite siurbliu arba nušluostykite skudurėliu. Taip jie bus nuolatos švarūs.

Norėdami išvalyti susikaupusius nešvarumus, naudokite šiek tiek drėgną švelnią šluostę. Prieš valant pirmą kartą, pabandykite nuvalyti vos pastebimą plotelį, mat oda kartais sugeria vandenį. Jeigu oda nesugeria – galite valyti drėgna šluoste, jei sugeria – tik sausa.

Jei aplaistote baldą, dėmę iš karto uždenkite, nusausinkite sausu skudurėliu ir leiskite išdžiūti. Labai svarbu nusausinti dėmę, o ne ją valyti, nes visa drėgmė susigers į odą.

Niekuomet nevalykite dėmių muilu, valomaisiais tirpikliais, dezinfekavimo priemonėmis ar amoniaku. Niekuomet nepermerkite dėmės vandeniu. Visi šie būdai gali tik sugadinti odą, o dėmė gali išlikti.

Valydami riebalų dėmes, riebalų perteklių nusausinkite švaria sausa šluoste – neilgai trukus dėmė turėtų palaipsniui išnykti. Jeigu ji išlieka, pasitarkite su odos gaminių specialistu, kad savavališkai valydami nesugadintumėte baldo.

Saugokitės, kad nesubraižytumėte! Kadangi oda labai lengvai susibraižo, arti jos nenaudokite aštrių daiktų. Jei atsiranda nedidelių įbrėžimų, švelniai poliruokite paviršių zomšos gabalėliu ar švariais pirštais.

Oda labai lengvai sugeria dažus, todėl stenkitės nedėti spausdintų medžiagų ant odinių baldų – rašalas gali atsispausti ir palikti dėmes.

Kas pusmetį ar metus baldus išvalykite geros kokybės odos kondicionieriumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis