Kaip nukalkinti maišytuvus ir dušo galvutes?

Kalkės – nuolatinis galvos skausmas. Kaip valyti šias, nuo kieto vandens susidariusias daleles gali patarti kiekviena močiutė arba galima išbandyti siūlomas naujausias tendencijas.

Liaudies patikrinti būdai

Actas ar citrinos rūgštis padeda išvalyti daugybę daiktų. Tarp jų ir dušo galvutes bei maišytuvus. Šiomis priemonėmis galima valyti itin apkalkėjusias vietas. Tam, jog nuvalyti nuo kieto vandens susidariusias kalkes, tiesiog įpilkite acto į vidų arba trinkite skudurėliu, kuris prieš tai buvo išmirkytas acte. Dėmesio: actas yra agresyvi priemonė, todėl juo valyti reikia tik esant reikalui. Po valymo būtina nuplauti paviršių dideliu kiekiu vandens. Svarbu, kad jo nepatektų į tarpus, kur jo negalima išplauti.

Taip pat galite išbandyti tokį būdą: vatos gabalėlius, išmirkytus acte, uždėkite ant kalkių nuosėdų. Svarbu nelaikyti labai ilgai, kadangi skystis gali pažeisti paviršių.

Čiaupą galite valyti tiesiog ant jo pildami actą ir palaikydami iki 10 minučių, tačiau negalima šio veiksmo kartoti pernelyg dažnai, nes acto rūgštis, sureagavusi su metalu, gali sugadinti paviršių. Problemines vietas taip pat galima bandyti valyti su citrinų rūgšties milteliais.

Eksperto patarimas

Vokiečių gamintojo „Hansgrohe“ atstovas Osvaldas Dailydžionis pataria pasinaudojus maišytuvu ar dušo galvute, šiuos prietaisus tiesiog nušluostyti šluoste. Tokiu būdu ant paviršių nesikaups kalkės ir apskritai nereikės naudoti cheminių valymo priemonių, kurias neteisingai naudojant galima nepataisomai sugadinti chromuotą paviršių. Gamintojo atstovas siūlo atkreipti dėmesį į šias pagrindines chromuotų paviršių valymo taisykles:

– Chromuoto paviršiaus valymui naudoti tik patikimas ir patikrintas nukalkinimo priemones, skirtas tik chromuotų paviršių valymui. Visos kitos neaiškios „universalios“ cheminės priemonės valymui netinka, nes gali sugadinti paviršių.

– Draudžiama santechnikos paviršių valyti valikliais, kurių sudėtyje yra druskos, skruzdžių, acto ar fosforo rūgšties, o taip pat visų rūšių preparatais, skirtais keraminiams paviršiams šveisti.

– Draudžiama naudoti priemones, skirtas balinimui, kurių sudėtyje yra chloro.

– Draudžiama produktų valymui naudoti indų plovimo priemones.

– Draudžiama paviršių valyti abrazyvinio veikimo valymo priemonėmis, tokias kaip šveitimo milteliai, abrazyvinės kempinės.

– Draudžiama naudoti sumaišytas skirtingas valymo priemones.

– Naudojamą priemonę dozuoti pagal gamintojo rekomendacijas. Valykite prietaisus tik pagal poreikį. Valymo priemonės dozavimas ir valymo trukmė turi atitikti tos priemonės naudojimo instrukcijos reikalavimus. Ilgesnis nenuplautos valymo priemonės laikymas gali pažeisti paviršių.

– Naudojant purškiamus valiklius, draudžiama valymo priemonę purkšti iškart ant paviršių. Pirmiausia reikia purkšti ant audinio ar kempinės, kuria valote, nes kitaip lašai gali patekti į plyšius ir tarpus, sugadindami paviršius.

– Iš karto po nuvalymo, būtina kruoščiai nuplauti dideliu kiekiu vandens, kad neliktų jokių valymo priemonės likučių.

– Tokios higienos priemonės, kaip skystas muilas, šampūnas, želė dušui taip pat gali pažeisti produktų paviršių. Todėl po dušo panaudojimo būtina kruopščiai nuplauti visus šiuos likučius. Jei paviršius jau pažeistas, šios priemonės dar labiau pažeidžia paviršių.

– Reguliarus paviršiaus valymas neleidžia kauptis kalkėms. Tokiu būdu sumažėja agresyvių valiklių poreikis.

„QuickClean“ – greita nukalkinimo funkcija

Maišytuvą ir dušo galvutes nuolat veikia įvairiausi nešvarumai. Dėl to susidarusios nuosėdos ima veikti ir paviršius.

Maišytuvų paviršių ir jų dalis pažeidžia ne tik kietas vanduo, purvas, kalkės, bet ir blogai parinktos valymo priemonės. O kaip žinia, tik prižiūrėti produktai tarnauja ilgai.


Tam ir yra sukurta „QuickClean“ technologija. „Hansgrohe“ maišytuvų oro pūstuvuose ir dušo galvų purkštukuose yra įrengti lanktūs silikoniniai antgaliai.

Tokie technologiniai sprendimai padeda purvą ir kalkes pašalinti lengvai. Jie nesubraižo paviršiaus, nes tai veikia tarsi lengvas brūkštelėjimas, pasižymi subtilia vandens srove ir ilga naudojimo trukme.

Hansgrohe nuotr.

Daugiau informacijos: www.hansgrohe.lt

Užsakymo nr.: PT_63090990

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis