10 detalių, kurių reikia visiems šiuolaikiškiems namams

Be abejonės, šiuolaikinio meno judėjimas padarė didžiulę įtaką mūsų gyvenimui. Nuo automobilių, drabužių mados ir technologijų dizaino iki architektūros ir interjero. Šie 10 patarimų padės įžiebti šiuolaikiškumo ugnelę jūsų namuose.

Suteikite interjerui daugiau šviesos

Kai 1920 – 1960 metais ėmė stiprėti modernizmo ir post-modernizmo dizainas buvo atsisakyta tradicinių tamsių interjerų, uždarytais kambariais ir mažais langais. Juos pakeitė šviesūs ir erdvūs kambariai. Šiuos pokyčius galite pritaikyti ir savo namuose. Pasirinkite tinkamą išplanavimą, kad natūrali šviesa nevaržoma sklistų pro langus ir stoglangius.

Fotolia nuotr.

Rinkitės subtilias spalvas ir derinkite jas prie kelių ryškių akcentų

Naudokite neutralius pilkos, rudos, juodos ir baltos atspalvius grindims, baldams, apšvietimui ir tekstilei. Šiuolaikiškos spalvos leidžia baldų detalėms atsiskleisti ir suteikia progą jūsų vaizduotei pažaisti su medžiagų tekstūra ir raštais. Vien todėl, kad naudojate neutralias spalvas, nereiškia, jog jūsų interjeras nuobodus.

S.Puzanskij nuotr.

Natūralios medžiagos padės papuošti namų vidų ir išorę

Užuot naudoję vien medį, galite pasitelkti ir kitas natūralias ir organiškas medžiagas, pavyzdžiui, derinkite odinius baldus arba visuose namuose išdėstykite dekoratyvius akcentus. Šiuolaikiškame dizaine naujai žvelgiama į tokias natūralias medžiagas kaip medis, akmuo, šiferis, tikas, medvilnė ar vilna. Jie gali būti sėkmingai pritaikyti šiuolaikiškame interjere ir ne tik tradiciniuose namuose.

Shutterstock nuotr.

Sukurkite erdvumo pojūtį – jis suteiks ramybės jūsų namams

Baldų kūrėjai ėmė gaminti sofas, stalus ir kitus baldus, atspindinčius daug laisvesnį požiūrį į gyvenimą. Sunkūs ornamentai buvo pakeisti švariomis linijomis, kurios suteikė šiuolaikiškiems baldams lengvumo ir laisvumo.

Shutterstock nuotr.

Pasirūpinkite puošnia apdaila

Šiuolaikiniame interjere karaliauja grindys be kilimų. Pagrindinis akcentas - puošni apdaila iš kietmedžio medienos, keramikos, porceliano plytelių, travertino akmens ar marmuro. Tiesa, galite patiesti nedidelius kilimus tam tikrose vietose, pavyzdžiui, svetainėje ar valgomajame.

Shutterstock nuotr.

Atverkite interjerą sukurdami atvirą kambarių planą

Šiuolaikiškuose namuose tvyro visą interjerą vienijantis jausmas. Dizaineriai vartoja sąvoką „didysis kambarys“, norėdami pabrėžti, jog aiškios sienos ir ribos tarp gyvenamų erdvių, pavyzdžiui, virtuvės, svetainės nyksta. Atviras kambarių planas – tobulai atspindi šiuolaikiškus namus ir sukuria suvienytą dizaino estetiką visuose namuose.

Shutterstock nuotr.

Linijinės išorės detalės

Nors kalbėdami apie šiuolaikinio judėjimo įtaką, daugiausiai dėmesio kreipiame interjerui, nevertėtų pamiršti išorės detalių, jos lygiai tokios pat svarbios. Stogo konstrukcijos išsikišusiais kraštais, išskirtinės, rodos, visiškai plokščios stogo linijos bei eksterjerui sukurti naudojamos medžiagos puikiai įsilieja į aplinką.

Shutterstock nuotr.

Skirkite dėmesio modernioms detalėms namuose

Detalės - esminis dalykas šiuolaikiniuose namuose. Skoningai derinkite šviestuvus, atrodančius kaip atskiri meno kūriniai. Mediniai rankenų ir laiptų turėklai, kurie kadaise buvo drožinėti rankomis, dabar pakeisti stiklu ar moderniomis medžiagomis. Pagyvinkite interjerą keliomis moderniomis detalėmis, bet būkite atsargūs, kad tai netrukdytų jūsų minimalizmo stiliaus interjerui.

Shutterstock nuotr.

Technologija paskęsta dailiame interjere

Vienas iš modernaus stiliaus bruožų tas, jog visi dievina „paslėptas detales“. Apsidairę po namus, išvysime daug modernios technologijos, pavyzdžiui, telefonai, kompiuteriai, tačiau bevielio ryšio ar technologijos valdymas per nuotolinę prieigą dažniausiai paslepiamas po dailiuoju interjeru. Pabandykite parodyti naujoviškus kontrolės būdus ir pajuskite, kiek tai suteiks jūsų namams šiuolaikiškumo.

Fotolia nuotr.

Šiuolaikiniame amžiuje pamirškite savo „senąjį mąstymą“

Be abejonės, kiekvienas stilius pasiskolina kelis bruožus iš ankstesnių laikotarpių. Šiuolaikinis dizainas atsisako griežtų dizaino taisyklių, tampa daug atviresnis ir įgauna minimalizmo bruožų. Nesvarbu ar nuspręsite, jog jūsų namai turėtų būti eklektiški ar ankstesnių stilių mišinys, namai turėtų atspindėti jūsų gyvenimo būdą. Pamirškite savo „senąjį mąstymą“, jog kiekvienas objektas namuose privalo turėti savo etiketę ir mėgaukitės šiuolaikiniu gyvenimu, atsispindinčiu jūsų puošniuose namuose.

Fotolia nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis