9 būdai mažą nuomojamą butą paversti jaukiais namais

Labai svarbu jaustis komfortabiliai ir jaukiai ten, kur gyveni. Netgi tada, jei kalbame apie nedidelį nuomojamą būstą. Pabandykite paversti jį savo namais, interjero detalėmis sukurdami sau gerą „psichologinį klimatą“ – malonią atmosferą.

1. Pakeiskite apšvietimą. Senus šviestuvus pakeiskite naujais, atitinkančiais jūsų skonį. Rinkitės reguliuojančius šviesą šviestuvus, kurie padės namuose sukurti norimą atmosferą.


2.
Atsikratykite nereikalingų daiktų. Mažo kambario interjeras visada prasideda nuo erdvės išlaisvinimo. Greičiausiai yra pora dėžučių, kurias jūs paprasčiausiai vežiojatės iš buto į butą, netgi neišpakuodami. Gerai pagalvokite kokius daiktus jūs laikote namuose. Jeigu jie jums ką nors reiškia, suraskite jiems tinkamą vietą, o jeigu ne, mokykitės tokiais daiktais atsikratyti.


3. Pakeiskite foną. Gerai, jei buto šeimininkas leistų jums paeksperimentuoti su sienų spalva jas perdažant. Jeigu jis nesutinka su radikaliais pakeitimais, pasinaudokite laikinais tapetais: jie klijuojami ant faneros lapo ir kabinami ant sienos kaip paveikslai.


4. Panaudokite sienas. Nuo vinių likusias skyles galima lengvai panaikinti, tad drąsiai kabinkite fotografijas bei meno kūrinius. Apsupkite save daiktais, kuriuos mylite.

5. Darykite ilgalaikes investicijas. Ilgai nemąstydami pirkite tuos įrengimus, kurie patinka ir yra reikalingi. Išmeskite iš galvos mintį, kad pirmiausiai reikia įsigyti nuosavą būstą. Juk jūs naudositės įsigytais daiktais net ir išsikraustę iš nuomojamo buto.

6. Išpakuokite visus daiktus. Šis procesas reikalauja tikrai nemažai laiko ir dažniausiai ne viskas užbaigiama iki galo. Susidėkite visus daiktus kaip savo namuose.


7.
Nešykštėkite pinigų reikalingoms smulkmenoms. Mažo kambario interjero dizainą sudaro, iš pirmo žvilgsnio atrodytų, antraeilės svarbos dalykai. Todėl pakeiskite nepatrauklius maišytuvus, durų rankenas, dušo užuolaidą ir kt.


8. Įsigykite augalų. Jie kainuoja nebrangiai, o erdvę papildo spalvomis, suteikia jaukumo ir pagyvina kambarį. Jei neturite laiko jomis rūpintis, išsirinkite mažiausiai priežiūros reikalaujančias vazonines gėles.


9.
Pripildykite namus mėgstamais aromatais. Nusipirkite eterinių aliejų, kvepiančių žvakių ar smilkalų – mėgstami kvapai padeda atsipalaiduoti po sunkios dienos ir gerai nuteikia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis