Kaip naujam gyvenimui prikelti užrūdijusius ir nešvarius varžtus?

Tai nėra tai, apie ką Jūs pagalvojote pirmiausiai. Ši naujovė – tai paprasta, patikima ir nepriekaištingai veikianti priemonė, kuri patyrusio (o kartais ir nelabai) žmogaus rankose sudėtingus dalykus sugeba paversti paprastais.

Turite atsukti užrūdijusį, nešvarų varžtą arba veržlę – bandykite. Norite ištirpinti ir pašalinti rūdis, purvą ir pasenusį tepalą tarp detalių esančiose ertmėse, ir kitose sunkiai prieinamose vietose – jokių problemų. Siekiate atsikratyti susijungimų girgždesio ir užtikrinti lengvą slydimą – tai labai paprasta. Jums būtina apsaugoti nuo korozijos neapdirbto metalo arba elektros instaliacijos atvirus plotus – tai nepareikalaus didelių pastangų. Tai tik patys paprasčiausi ir elementariausi priemonės panaudojimo pavyzdžiai – gyvenime jų žymiai daugiau.

Kasdien daugybė profesionalų ir paprastų žmonių dėl tam tikrų aplinkybių yra priversti paimti į rankas veržliaraktį arba atsuktuvą. Dažnam tenka spręsti klausimą, kaip atsukti smarkiai surūdijusią veržlę? Kaip sprendžiant šią nepaprastą užduotį stipriai sukant nenulaužti paties varžto arba smeigės, nenulyginti sriegio arba veržlės briaunų? Mes galime pasufleruoti Jums atsakymą. Profesionalai tikrai žino, o mėgėjai bent jau kartą yra girgėję apie skystą raktą.

Kas tai? Tai iš daugybės komponentų susidedanti priemonė, į kurios sudėtį paprastai įeina kelių tipų medžiagos: prasiskverbiančios, sutepančios ir su korozija kovojančios medžiagos. Kiekvienos medžiagos vaidmuo pakankamai svarbus: naudojimo sėkmė tiesiogiai priklauso nuo to, kaip greitai ir kiek giliai priemonė prasiskverbs į sriegį; jei priemonė jau pateko į norimą vietą, kitas jos uždavinys – ištirpinti rūdis, kurios ir trukdo atsukti sujungimą; paskutinis svarbus momentas – pageidautina po apdirbimo sutepti paviršių, kad apsauginė plėvelė saugotų nuo tolimesnės korozijos.

Iš esmės, skystas raktas yra stipri momentinio veikimo priemonė, pirmiausiai padedanti atkabinti dėl karčio arba rūdžių smarkiai sukibusius paviršius įvairiuose srieginiuose, pleištiniuose, krumpliniuose ir kitų tipų sujungimuose. Taip pat priklausomai nuo sudėties skystas raktas gali būti naudojamas kaip rūdžių tirpiklis tiek pramoniniuose objektuose, tiek namuose.

Pagrindinis gamintojų uždavinys – išlaikyti tokį medžiagų balansą, kuris leistų pasiekti numatytą efektą. Tai svarbu, kadangi padidinus vienos iš medžiagų koncentraciją, kitų dviejų medžiagų efektyvumas gali smarkiai sumažėti. Jei skystas raktas būtų skirtas tik siauros specializacijos profesionalams, gamintojas galėtų sąmoningai neskirti dėmesio priemonės gebėjimui sutepti sujungimus, tačiau dėti visas pastangas siekdamas geresnio priemonės prasiskverbimo ir intensyvesnio rūdžių naikinimo; tačiau universaliai prasiskverbiančiai priemonei svarbus ne tik gebėjimas prasiskverbti giliai, bet ir sutepti paviršius.

Deja, siekdami atrasti optimalų cheminio uždavinio sprendimą ir sukurti tinkamiausią skysto rakto sudėtį, gamintojai dažnai neskiria dėmesio inžineriniams momentams. Kokia efektyvi bebūtų priemonės cheminė sudėtis, buteliuko su purškiama priemone ergonominiai trūkumai gali smarkiai apriboti skysto rakto naudojimo galimybes. Patogus priemonės naudojimas ypač svarbus sunkiai prieinamose vietose, pavyzdžiui, transporto priemonių ir technikos variklių skyriuose, santechnikos vamzdžių ir sujungimų labirintuose ir pan.

Dirbant tokiose vietose pirmiausia aktualu, ar priemonė gali būti purškiama laikant buteliuką ne tik vertikaliai, bet ir kitose padėtyse. Dėl šios priemonės galite būti ramūs: kuo didesnis pasvirimo kampas, tuo efektyviau ir funkcionaliau Jūs galite naudoti šį skystą raktą.

Daugybės rinkoje siūlomų priemonių purškimo slėgis smarkiai mažėja palenkus buteliuką vos 90 laipsnių kampu, tik labai nedidelis kiekis analogiškų priemonių nepraranda purškimo slėgio visiškai apvertus buteliuką. Juk jei priemonė gali būti purškiama apvertus buteliuką, Jūs turite galimybę sunaudoti visą priemonės kiekį.

Koks turėtų būti idealus skystas raktas? Tai turėtų būti daugiafunkcinė priemonė su optimaliai subalansuota sudėtimi, puikiai tinkanti tiek profesionaliam naudojimui, tiek daugybės buitinių uždavinių sprendimui, efektyvi ir patogi naudoti bet kokiomis sąlygomis ir bet kokioje padėtyje. Priemonė DC-40 atitinka visus šiuos reikalavimus.

Mus rasite internete: http://dagecapital.lt
Facebook: https://www.facebook.com/dagecapital.lt

Užsakymo nr.: PT_63150746

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis