Kaip įsirengti vonios kambarį pagal fengšui

Vonios kambarys – tai zona, kuriai reikia daug investicijų, tačiau taip pat svarbi ir joje vyraujanti atmosfera. Tam gali pasitarnauti fengšui filosofija.

- Jeigu vonios kambaryje yra langas, jo viršuje pakabinkite vėjo varpelius, kurie pristabdytų vandens ar energijos nutekėjimą iš namų.

- Nepirkite ir nenuomokite namo, kuriame vonios kambarys yra įrengtas virš pagrindinio įėjimo. Tai yra nelaimės ženklas visai šeimai.

- Šis kambarys negali būti išsikišęs toliau nei pagrindinės namo durys, Dėl to namuose gali pranykti taika ir gerovė. Tačiau galima ištaisyti šią klaidą nudažant sienas ar panaudojus geltonos, rudos ar oranžinės spalvos plyteles. 

- Nevenkite papuošimų iš porceliano, molio, terakotos, žemės spalvų rankšluosčių.

- Tualetas turi būti atskirtas nuo vonios. Pasirūpinkite, kad jo durys visada būtų uždarytos.

- Klozeto dangtis turi būti nuleistas, o vonios kambarys uždarytas, jei tualetas yra priešais miegamąjį arba tiesiai prieš miegamojo duris, nes tualetas skleidžia neigiamą energiją.

- Neįrenginėkite tualeto prieš virtuvę, nes iš šios zonos teigiama energija pasklinda po visus namus. Taip pat nerenkite vonios kambario namų viduryje, nes jis simbolizuoja namų širdį.

- Pakabinkite vėjo varpelius, pagamintus iš medžiagų, gaunamų iš žemės, tokių kaip molis, porcelianas. Jei jūsų vonios kambarys yra šiaurinėje pusėje, varpeliai turi turėti penkias lazdeles. Tai užtikrins Jūsų karjerą bei verslo sėkmę ir neleis jai nuo Jūsų nusigręžti.

- Šioje zonoje svarbiausia paprastumas – apdaila turi atitikti funkciją. Svarbiausi reikalavimai vonios kambariui - dekoro minimalizmas, malonus kvapas ir švara. 

- Pravers veidrodis – jis vizualiai padidina erdvę, pripildo ją teigiamos energijos.

- Vonios kambaryje veikia bendra visiems namams taisyklė: kad ir kuo užsiimtumėte, jūs privalote matyti bet kurį užeinantį žmogų. Žinoma, mažai tikėtina, kad kažkas užeis tuomet, kai maudysitės po dušu arba sėdėsite ant unitazo. Tačiau vis dėlto kiekviena interjero detalė turėtų būti išdėstyta taip, kad vonia besinaudojantis žmogus neatsidurtų nugara į duris.

- Tekantis vanduo nėra palankus iš  fengšui požiūrio taško. Be to, manoma, kad tai iš namų išneša pinigus. Todėl reikia būtinai stebėti, kad vonios kranai, dušas, vanduo tualete nelašėtų. Jei tai nutiko, reikia nedelsiant sutvarkyti. 

- Jei tik turite galimybę įsirengti pusiau apvalią ar ovalią vonią, būtinai ja pasinaudokite. Tokios vonios itin geros, kadangi atkartoja monetos išlinkius, o kartu su vandens elementu, simbolizuojančiu pinigus, tai prisideda prie namų turtų ir gerovės.

- Vonioje turi dominuoti balta spalva arba itin švelnūs pasteliniai tonai. Negalima naudoti jokių ryškių spalvų. 

- Energijai stimuliuoti atskirose zonose galima naudoti nedidelius objektus. Šiuolaikiniame vonios kambaryje vonia, dušas ir unitazas turėtų būti vienodos spalvos ir dizaino, geriausia rinktis baltą fajansą ir chromuotą metalą nei tamsius atspalvius.

- Vonios kambario grindys turi būti išklotos plytelėmis.

- Jei vonioje yra langas, kabinkite žaliuzes. Jei visgi kabinate užuolaidas, jos turėtų būti pagamintos iš vandeniui atsparaus audinio.

- Jei jūsų vonios kambaryje mažai laisvos vietos, laikyti visas kosmetines priemones, vonios rakandus lentynose.

-  Daiktus ar priemonės, kurių nenaudojate kasdien, paslėpkite. Kai pašalinsite nereikalingus daiktus ir įvesite tvarką, energija tekės laisviau ir vonios kambaryje Jūs iš tikrųjų pailsėsite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis