Žaliaakė R. Mykolaitytė: namai - tai erdvė, kur jautiesi visiškai laisvas

Žurnalistė Rūta Mykolaitytė, praminta žaliaake, pasirinko nepopuliarų sprendimą. Ji įsigijo ne naują butą miegamajame rajone, o sename name. Svarbiausia, kad jis – netoli centro. 50 kv.m būstą Rūta įsirengė pati, o namie vyraujantį stilių įvardina kaip rafinuotą lengvumą.

„Visiškai nesigailiu įsigijusi būstą senos statybos name. Kaip tik, jis turi ne vieną privalumą – optimalios šildymo kainos, geras susisiekimas. Tokio būsto gyvenimo pradžiai visiškai pakanka. Žinoma, laiptinė galėtų būti jaukesnė“, – pasakoja žurnalistė.

Jos namai – atvira erdvė. „Namie vyraujantį stilių apibūdinu, kaip prancūzišką buduarą. Nors esu klasikos mėgėja, būste norėjosi rafinuoto lengvumo. Niekada nesirinkčiau modernaus stiliaus, nes norisi, kad namai būtų gyva vieta, o ne sterili erdvė, primenanti muziejų“, – savo pasirinkimą aiškina Rūta.

DELFI / Tomas Vinickas

R. Mykolaitytės namai – atviri svečiams: „Manau, susikūriau jaukius ir šiltus namus, tad juose mėgsta apsilankyti ir draugai. Nesu naminis žmogus, esu labai sociali ir mėgstu vakarus leisti mieste, tad namai yra vieta, į kurią gera grįžti.“

DELFI / Tomas Vinickas

Šį butą Rūta įsigijo prieš metus. Tai buvo pats pirmas butas, kurį ji aplankė ieškodama nuosavo būsto. Kaip juokauja, čia pajuto karminį ryšį ir iškart nusprendė, kad tai jai artima erdvė.

Jis buvo visiškai įrengtas, tačiau buvusių šeiminkų stilius moteriai nebuvo priimtinas. Pirmiausiai, žurnalistė norėjo, kad jie būtų kuo šviesesni, tad naudojo baltus spalvos tapetus, nevengė naudoti toršerų.

Rūta beveik viską darė pati – šlifavo sienas, klijavo tapetus, dažė duris, siuvo pagalvėles, dekoravo lempas, rinko baldus. Daug baldų jos namuose iš antikvariato. Merginą vilioja autentiškas šių baldų kvapas ir tai, kad jie turi savitą aurą.

DELFI / Tomas Vinickas

DELFI / Tomas Vinickas

DELFI / Tomas Vinickas

Nors ir turi draugę architektę, tačiau jos patarimų nepaisė. „Namų kūrime taisykles ignoruoju. Žinoma, kai kursiu namus kitąkart daug klaidų jau išvengsiu. Pavyzdžiui, nors ir išmatuoji baldų dydžius, tačiau vizualiai jie būna per dideli. Taip pat, draugė siūlė dengti minkštąjį kampą ne dryžuota medžiaga, o vienspalve. Be to, iš savo patirties galiu pasakyti, jog tapetai salone atrodo šviesesni nei yra iš tikrųjų“, – savo atradimais dalijosi Rūta.

DELFI / Tomas Vinickas

Nors daug žmonių mėgsta nedidelius baro stalus, Rūtai toks variantas netiko. Ji pasirinko didelį valgomąjį stalą, prie kurio susėstų į šiuos namus dažnai užsukantys svečiai. Kėdes ji dekoravo pati – perdažė ir pasiuvo pagalvėles.

DELFI / Tomas Vinickas

Kadangi žurnalistei labai svarbus estetinis pasitenkinimas, buvo labai sunku rinktis ne tik gražius, bet ir praktiškus dalykus. Dėl to ji eksperimentavo, stengėsi pasirinkti patogius baldus, bet dekoruoti juos šilkine meždiaga.

DELFI / Tomas Vinickas

Rūta planuoja, kad namus puoš vien Gregory Colbert fotografijos.

Žinoma, jie ilgai netarnaus. Bet moters nuomone, nereikia daryti brangių sprendimų, kurie lydėtų tave visą gyvenimą. Rūtos nuomone, kvaila imtis paskolas ir pirkti butus, kai po to negali leisti net nueiti skaniai pavakarieniauti. Dėl to ji stengėsi į butą investuoti kuo mažiau.

DELFI / Tomas Vinickas

Rūtos gyvenimas nuolat kinta, tad ir namų kūrimas vis dar procese. Baldai karts nuo karto pakeičia vietą, nes, jos nuomone, kuriant namus nereikia skubėti, reikia pagyventi ir pajausti.

Daugiau nuotraukų galerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis