Ruošiamės Kalėdoms: kaip pasidaryti advento kalendorių

Nors Advento pradžia – dar negreit – gruodžio 1-ąją, tačiau pats metas pasigaminti kalendorių, kuriuo papuošite namus ir pradžiuginsite artimuosius. Kol nevargina pasiruošimas žiemos šventėms ir turite laisvo laiko, pasirūpinkite, kad jų laukimas būtų džiugus.

Dažniausiai Advento kalendorių įsivaizduojame, kaip žemiau vaizduojamą standartinį variantą, kuris randamas kiekvienoje parduotuvėje, tačiau jį galite pasidaryti ir patys.

Fotolia nuotr.

Kaip pagaminti?

Kad sukurtumėte kažką gražaus, nebūtina išleisti daug – naudokite spalvoto popieriaus likučius, baltą, rudą pakavimo popierių, virvelę, paprasčiausius siūlus, juostelių likučius,medžiagų skiautes, įvairias dėžutes. Rudo popieriaus maišelius galite dekoruoti spalvotomis virvelėmis ir washi juostele.Kas yra washi? Lipni washi juostelė į rankdarbių pasaulį atkeliavo iš tolimosios Japonijos. Wa shi pavadinimas pažodžiui reiškia japonišką popierių – ploną, matinį, dažniausiai – rankų darbo ir pagamintą iš natūralių pluoštų – gampi medžio, mitsumata krūmo, šilkmedžio žievės, taip pat kanapių, ryžių, bambuko ir kviečių pluošto.

Pirmiausia apgalvokite kokio dydžio dovanėles reikės pakuoti. Advento kalendorių pakuotės gali būti labai įvairios, tačiau pastaruoju metu itin populiarūs namelio, piramidės, geometrinių formų lankstiniai.

Jei nenorite naudoti popieriaus – rinkitės audinių skiautes, plastiko maišelius. Iš pagamintų paketėlių galite suverti girliandą. Jei ruošiate tik kalėdinius sveikinimus, eilėraščius, kvietimus ir panašias smulkmenas iš popieriaus – jas talpinkite dekoruotuose vokuose.

Fotolia nuotr.

Jei dovanėlės nėra labai mažos – rinkitės įvairių dydžių dėžutes bei maišelius. Advento kalendoriaus juk nebūtina kabinti – jei staigmenos gan sunkios – išdėliokite ant žemės ar komodos.

Advento kalendorių gamyba – puiki proga panaudoti antrines žaliavas. Seni žurnalai, laikraščiai, popierinių rankšluosčių kartoniniai rulonai, arbatos dėžutės ir pan. pasitelkus fantaziją gali virsti originaliomis dovanėlių pakuotėmis.

Fotolia nuotr.

Kai kalendorių gaminate iš antrinių žaliavų, svarbiausia – pakuočių dekoravimas. Gerai pasukę galvą galite sukurti tikrai įspūdingų dovanų.

Kur pakabinti?

Išradingas Advento kalendorius ikikalėdiniu laikotarpiu gali papuošti ne tik vaikų kambarį, bet ir kitas namų kerteles. Paketėlių girlianda užpildykite tuščią erdvę ant sienos, kabinkite nuobodžiame prieškambario kampelyje, papuoškite juo valgomąjį – skleiskite šventinę nuotaiką visuose namuose.

Dovanų nebūtina pakuoti – Advento kalendoriuje galite sudėti lapelius su užuominomis ir nuorodomis kur jas rasti. O gal Jūsų ruošiamos staigmenos nematerialios? Ant lapelių galite surašyti linksmas užduotis ir mįsles šeimos nariams.

Fotolia nuotr.

Jei namuose ankšta, trūksta erdvės net šventiniam dekorui, Advento kalendorių klijuoti galite tiesiog ant durų. Kiekvienas, pirmosios Advento dienos rytą radęs tokį siurprizą ant miegamojo durų, bus labai maloniai nustebintas.

Jei trūksta idėjų – nesidrovėkite pakabinti dovanėles ant šakos. Jau dalinomės idėjomis, kaip namus dekoruoti šakomis, pats metas jas išnaudoti ir ruošiantis šv. Kalėdoms.

Jei nestokojate laiko ir užsispyrimo – galite pasigaminti specialią lentą, ant kurios ne tik šiemet, bet ir kitais metais galėsite susegti staigmenas artimiesiems.

Įkvėpimui – nuotraukų galerija, pagal kurią galėsite pasidaryti originalų advento kalendorių:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis