Dizainerės patarimai, kaip papuošti namus Kalėdoms

Artėjant didžiosioms metų šventėms dažnai susiduriame su klausimu – kaip papuošti namus, kad jie keltų teigiamas emocijas kiekvienam šeimos nariui.

Maži namų interjero pakeitimai gali daryti stebuklus. Patarimais, kaip pasipuošti savo būstą dalinasi prekybos centro „Baldų rojus“ dizainerė Melita Balčiūnaitė.

Langų papuošimai

Dizainerė teigimu, vienas paprasčiausių būdų sukurti Kalėdinę atmosferą namuose – langų stiklų papuošimai: „Langus galima papuošti įvairiomis dekoracijomis, tai gali būti snaigės ir panašūs akcentai. Naudokite dirbtinį sniegą papuošti langams, tai gražiai atrodys tiek iš vidaus, tiek ir iš išorės“, - kalbėjo dizainerė.

Fotolia nuotr.

Kitas būdas papuošti langus – šviečiančios girliandos. Šis papuošimas gali būti langų išorėje. Iš girliandos gali būti suraitytos įvairios figūros ar kalėdiniai palinkėjimai aplinkiniams.

Žvakės kuria jaukumą

Viena iš pagrindinių priemonių sukurti Kalėdinę atmosferą namuose – žvakės. Jos gali būti įvairių spalvų ir kvapų. Rekomenduotina žvakes išdėlioti visuose kambariuose ant palangių, šventiniu laikotarpiu tai gali atstoti įprastinį apšvietimą, o prieblanda sukurs Kalėdinio stebuklo laukimo atmosferą.

Shutterstock nuotr.

Kalėdinės staigmenos virtuvėje

Puikus būdas nustebinti namiškius – kalėdiniai puodeliai su palinkėjimais. Prekybos centro dizainerė įsitikinusi, kad tai pigus ir efektyvus būdas sukurti Kalėdinę šilumą: „Kiekvienam šeimos nariui sukurkite po unikalų puodelį su Kalėdinių palinkėjimu ir bendra nuotrauka. Mažos staigmenos džiugina“, – kalbėjo M. Balčiūnaitė.

Būtinas virtuvės akcentas – kalėdiniai užkandžiai, imbierinė arbata ir karštas šokoladas. Pasirūpinkite, kad likus kelioms savaitėms iki Kalėdų šie švenčių akcentai būtų jūsų virtuvėje.

Papuošimus kurkite su vaikais

Kuriant kalėdinius papuošimus namuose svarbiausia, kad tai būtų malonu, o kartu į kūrybą būtų įtraukti ir mažiausieji. Dizainerė rekomenduoja papuošimams namuose naudoti kuo daugiau natūralių priemonių: „Namus galima papuošti paprastomis mažomis eglutėmis iš kankorėžių, jas pasigaminti nėra sunku, o tai kartu ir leis jums daugiau laiko praleisti su savo vaikais. Turbūt daugelis prisimename, kaip seniai namuose iš spalvoto popieriaus karpėme ilgas girliandas – tai nuostabus papuošimas vaiko kambariui“, – kalbėjo dizainerė.

Fotolia nuotr.

Akcentas – raudona spalva

Puošiant namus būtina prisiminti, kad pagrindinis akcentas – raudona spalva. Tačiau nereiktų jos padauginti namų interjere. 

Fotolia nuotr.

Dizainerės manymu, svarbu, kad Kalėdinis interjeras būtų skoningas: „Nors Kalėdos visiems asocijuojasi su raudona spalva, tačiau nereikėtų pamesti dėl to galvos. Prisiminkite, kad raudona turi būti kaip papildymas, o pagrindinė spalva gali būti balta“, - kalbėjo prekybos centro dizainerė. Šį sezoną taip savo pozicijas atgauna ir mėlyna.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis