Kaip į namus įnešti Provanso dvasios?

Kai už lango šalta, į namus norisi įnešti bent kažkiek jaukumo. Pietų Prancūzijos regionas asocijuojasi su šviesiomis, raminančiomis spalvomis, jaukiais ir minkštais baldais, maloniai aromatais. Tad kaip susikurti tokią oazę namuose?

Šis Provanso namų stilius, kerintis natūralumu ir jaukumu, tapo vienu iš populiariausių interjero dizaino stilių visame pasaulyje. Jei Provanso dvasią trokštate pajusti ir savo namuose, tuomet rinkitės:

- šiltas, šviesias, blukintas spalvas: pieno, alyvuogių, blyškiai geltoną, švelniai alyvinę, rožinę. Interjero akcentai turėtų būti to paties atspalvio, tačiau vienu ar keliais tonais ryškesni. Jei jūsų namų sienos baltos, nereikia radikaliai keisti spalvos, tuomet atspalvį joms suteikti galite ir patys - provanso stiliui būdingi atsainūs, netobuli potėpiai, laiko nugairintų sienų įspūdį sukursite kai kur sienas patrindami švitriniu popieriumi.

- natūralius audinius (baldų apmušalams, užuolaidoms, pagalvėlėms, užklotams ir pan.): liną, minkštą drobelę, medvilnę, šilką.

- netobulus šviesių spalvų, pvz., pieno, kreminės, blukintos žydros baldus. Tokius galite susikurti ir patys: baldą padenkite keliomis spalvomis, pvz., iš pradžių balta, vėliau kraštus ir kelias vietas padenkite aukso spalva, galiausiai - ir vėl balta. Tuomet baldo kraštus ir vietas, kurios buvo padengtos ir aukso dažais, atsainiai patrinkite švitriniu popieriumi, kad išryškėtų vidurinis sluoksnis.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

- Provanso interjerui būdingi metaliniai (geležies ar vario) aksesuarai: praustuvės, vandens maišytuvai, dušo galvutės, arbatiniai, puodai, katilai, samčiai - dažniausiai sukabinti pačioje matomiausioje virtuvės vietoje; rankšluosčių, tualetinio popieriaus laikikliai, baldų rankenėlės ir pan.

Shutterstock nuotr.

Interjero akcentų pabandykite paieškoti močiutės namo palėpėje, sendaikčių turgeliuose - tikrai atrasite kažką panašus ...

Shutterstock nuotr.

- prancūzai mėgsta suvenyrus, todėl jų namuose jų daug, kaip ir įvairių smulkių detalių - tai gali būti dekoratyvinės lėkštės, vazos, raktinės, servetėlių laikikliai, dekupažo technika dekoruotomis pakabomis, nuotraukų rėmeliai, vazonėliai gėlėms ir pan.

Shutterstock nuotr.

Populiarūs gamtos, daržovių bei vaisių, taip pat gėlių motyvai - tiek baldų apmušaluose, tiek jų pačių puošyboje, apdailos detalėse, keraminėse plytelėse.

Shutterstock nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis