Kaip namuose sukurti bohemišką interjerą?

Bohemiški interjerai patinka tiems, kas nori, kad jų namai būtų gyvi, margi, pilni įdomių daiktų. Tokiuose namuose negalioja griežtos taisyklės, tvyro laisva, nerūpestinga, kūrybiška atmosfera. Ir nors nerasite dviejų identiškų bohemiškų interjerų, visi jie pasižymi tam tikrais panašumais.

Spalvos

Bohemiško interjero nevaržo taisyklės, bet daugelyje šio stiliaus namų vyrauja ruda, terakotos ir aukso spalvos, žemiški tonai ir metalo atspalviai. Aksesuarai, pavyzdžiui, gobelenai ir dekoracijos, dažnai būna sodriai violetiniai, ryškiai oranžiniai ir melsvai žalsvi. Renkantis spalvas svarbiausia nepamiršti, kad jos turi būti šiltos. Balta spalva bohemiškame interjere – retas svečias.

Derinkite įvairiausius raštus ir nebijokite naudoti spalvų, kurios nederėtų kitame kontekste. Sofas ir krėslus apklokite margais pledais, o sienas puoškite ne tik paveikslais, bet ir kilimais.

Audiniai

Pagrindinis principas - maišyti ir derinti. Natūralius audinius, pavyzdžiui, maišinį audeklą bei sizalį, derinkite su šilku bei šenilu. Audiniai turėtų atrodyti truputį padėvėti (ne nuskurę, bet ir ne blizgantys ir nauji).

Viskas – nuo pagalvių ir šviestuvų gaubtų iki užuolaidų - gali būti puošta kutais.

Baldai

Bohemiškų baldų nesusipirksite nuvažiavę į kokią nors senais baldais prekiaujančią krautuvėlę. Paprastai bohemiškuose interjeruose puikuojasi baldai, kurie čia atkeliavo vienas po kito, bėgant metams. Jų formos ir dydžiai nėra tokie svarbūs kaip kitokių stilių interjeruose - svarbiausia, kad kiekvienas baldas būtų ypatingas ir pasižymėtų savita istorija. Turi būti taip, kad į kambarį įėjęs svečias neturėtų žalio supratimo, kur įsigijote vieną ar kitą baldą.

Visgi dažniausiai bohemiškuose interjeruose vyrauja Viktorijos laikų stiliaus baldai. Ne smulkūs ir subtilūs, bet tokie, kokie iškyla vaizduotėje skaitant literatūros šedevrus. Pavyzdžiui, prašmatnūs gulimieji krėslai ir sofos su išraižytomis tamsaus medžio atkaltėmis.

Aksesuarai

Bohemiškų namų aksesuarai turėtų pasakoti čia gyvenančių žmonių istoriją. Tai gali būti įmantriai dekoruotos dėžutės, vintažiniai buteliai, žemėlapiai, nevienodi porcelianiniai indai ir daugybė kitų mielų smulkmenų. Bohemiški žmonės mėgsta keliauti, todėl jų namuose netrūksta daiktų iš įvairių pasaulio kampelių. Ir nors bohemiškuose interjeruose paprastai tvyro laisva atmosfera, tai nereiškia, kad jie negali būti prabangūs.

Nebijokite kabinti masyvių krištolo sietynų ir veidrodžių auksiniuose rėmuose. Vienintelė taisyklė – kiekvienas daiktas privalo turėti savo istoriją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis