172 kv.m gelžbetoninis namas Vilniuje FOTO

Užėjęs į namą, pagal interjerą iškart gali pajusti, kokie žmonės jame gyvena. Vilniuje pastatytas gelžbetoninis namas patraukia ne vieno žmogaus akį. Iš pirmo žvilgsnio šaltas būstas iš tikrųjų slepia šiltą atmosferą ir savitą požiūrį į interjerą.

Namo projektą sukūrė žinomas architektas Tomas Lapė, tačiau būsto vidų dekoravo name gyvenanti Olga Raškauskienė. Moteris juokavo, kad visiems apsilankiusiems namas kelia įvairiausių asociacijų, tačiau priėję arčiau ir įėję į vidų pakeičia savo nuomonę. 130 kv.m gyvenamas plotas buvo įrengtas skoningai ir išradingai.

Pradėję rengti šį būstą, šeima nenorėjo, kad interjeras netaptų sterilus ir minimalus kaip ligoninėje. Tokia baimė buvo kilusi dėl baltos spalvos dominavimo.

Tačiau visus interjero sprendimus priėmusi Olga šeimą ramino – juk svarbu ne tik baldai, bet ir detalės. Iš tikrųjų, jos ir atskleidžia tikrąjį namo veidą, kuris nuolat keičiasi ar yra tobulinamas.

Nors jauna mama ir užsiima vestuvių organizavimu Italijoje, tačiau šios šalies baldais nesusižavėjo – pirmenybę suteikė lietuvių gamybai.

Jos namuose galima rasti tiek nestandartinių „Sostinės baldų“ sprendimų, tiek baldų iš „IKEA“ ar „BERRY“.

Kuriant namus ji teikė pirmenybę praktiškumui bei kokybei. Tačiau, kad namuose būtų jauku, juose galima rasti ir mielų detalių ar jos kurtų darbų.

Tik įėjus – iš dešinės pusės pakabinta laimę nešanti pasaga, netoliese ant sienos sukabinta fotografijų kolekcija,

kurioje matyti aplankytose šalyse atrastos stotelės, o paltus svečiai gali sukabinti ant „medžio“ šakų.

Taip pat šiltų namų įspūdį kuria didžiulės vaikų nuotraukos, šeimos medis darbo kambaryje, įvairiuose kambariuose esantys Olgos piešiniai, atsikartojantys medžio motyvai vonios kambaryje ir kiti sprendimai, kuriuos galite išvysti nuotraukuose:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis