Kaip dekoruoti stalą per šventes

Štai ir atėjo taip ilgai lauktos šventės. Tikriausiai jau beveik paruošėte daugybę patiekalų, kuriems reikėjo skirti tikrai nemažai laiko. Namai išdabinti, eglutė papuošta. O stalo dekoravimas, matyt, pamirštas..

Shutterstock nuotr.

Natūralumas. Dažniausiai stalą dekoruojame standartiškai - ryškesnė staltiesė ir tie patys, nusibodę indai bei įrankiai. Suteikime šventiniam stalui gyvumo ir natūralumo. Tam galite pasitelkti eglių ar pušų šakeles, kankorėžius, dirbtinį sniegą. Jei šakelės bus natūralios, jos ne tik atrodys estetiškai, bet ir skleis malonų kvapą, taip sukurdamos dar ryškesnę šventinę nuotaiką. Kitas sprendimas - į vazą ant stalo pamerkite šaką ir ją papuoškite. Tik būkite atsargūs - ją geriausia statyti stalo kampe, kad Jūsų maiste neatsirastų spyglių. Pasitelkite ir cinamono lazdeles - jos atsvers ryškias stalo dekoracijų spalvas. 

Shutterstock nuotr.

Ryškios spalvos. Šalin baltą - kodėl Jūsų staltiesė negali būti raudona, rausva, žalia ar padabinta elniais? Jeigu tokios staltiesės neturite ir nenorite investuoti, tuomet rinkitės ryškių spalvų servetėlės - tai irgi gali būti daug lemianti stalo dekoracija.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Kalėdinių dekoracijų panaudojimas. Bepuošiant eglę nutrūko girlianda? Neišmeskite! Tai taip pat gali būti panaudota stalo puošimui. Tačiau nepersistenkite - girliandas dėkite ten, kur bus mažiausiai judėjimo. Be to, galite panaudoti ir mažesnius eglės žaisliukus.

Shutterstock nuotr.

Akcentai. Tikriausiai pakuojant dovanas liko juostelių - iš jų padarytais kaspinėliais galite papuošti stalo įrankius. Rinkitės raudoną, auksinę spalvas. Taip pat galite pastatyti ryškesnę žvakę, kuri įneš į Jūsų namų atmosferą ne tik šventinį, bet ir sakralinį akcentą.

Shutterstock nuotr.

Linksmų ir jaukių šv. Kalėdų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis