18 paprastų gudrybių, kaip laikyti maisto produktus

Kas savaitę nusiperkate krūvą produktų ir po kiek laiko tenka vieną kitą iš jų išmesti, kadangi net nepastebėjote kaip jis sugedo? Pateikiame jums 18 ekonomiškų ir visiškai paprastų patarimų, kaip rūpintis savo produktais.

1. Tam, kad sūris nesausėtų, vietą, nuo kurios nusipjovėte gabalėlį, patepkite natūraliu sviestu.

2. Laikykite sūrį šilčiausioje šaldytuvo vietoje, tarkime, daržovių skyriuje.

3. Saugokite pieną pagrindinėje šaldytuvo dalyje, joje temperatūra yra žemesnė, todėl pienas gali ilgiau išlikti šviežias. Nemažai žmonių piemą laiko šaldytuvo durelėse.

4. Įvyniodami bananų kekės kotą į maistinę plėvelę, galite prailginti vaisių gyvenimą 3-5 dienomis.

5. Svogūnai, laikomi pėdkelnėse išlaiko šviežumą iki 8 mėnesių.

6. Kad laikomos bulvės nepradėtų dygti, laikykite jas netoli arba su obuoliais.

7. Šviežius grybus geriau laikyti popieriniame maišelyje nei įvyniotus į plastikines plėveles.

8. Salotas ar brokolius rekomenduotina suvynioti į foliją – taip jos išliks šviežesnės dar ilgiau.

9. Jei norite braškes išlaikyti šviežias kuo ilgiau, pamerkite jas į silpną acto tirpalą (viena dalis acto ir 10 dalių vandens). Tuomet nupilkite vandenį, uogas praskalaukite švariu vandeniu ir padėkite į šaldytuvą. Jos gali išlaikyti nesugedusios dar bent dviem savaitėmis ilgiau, nei turėtų, o kadangi acto tirpalas labai silpnas, nemalonaus skonio nesijaučia.

10. Pomidorus geriausia laikyti virtuvėje, kambario temperatūroje, o ne šaldytuve.

11. Nupjautus butelių kaklelius su kamšteliais, galima pritaikyti biriems produktams laikyti.

12. Kiaušinius reikėtų laikyti vidinėse šaldytuvo lentynose. Taip jie gali išlikti tinkami naudoti net iki 3-4 ilgiau, nei nurodyta ant pakuotės.

13. Norėdami suteikti šviežumo pastovėjusiai ir pradėjusiai kietėti duonai, patrinkite paviršių ledo kubeliais ir pašaukite į iš anksto įkaitintą orkaitę. Palaikykite apie 12 minučių.

14. Išspraginsite daugiau kukurūzų spragėsių, jei prieš dėdami juos į mikrobangų krosnelę, supilsite juos į stiklinį indą ir uždengsite lėkšte.

15. Galite šaldytuve laikyti daugiau produktų nei įprastai priimta laikyti, tarkime, duoną laikome duoninėje. Tačiau ji gali išlaikyti geras savybes ir šaldytuve, tik svarbu nepamiršti jos supakuoti.

16. Seniausią arba greit gendantį, tačiau dar tinkamą vartoti maistą laikykite kuo arčiau šaldytuvo durelių – taip atsidarę jas žinosite, ką reikėtų suvalgyti pirmiausiai.

17. Jeigu į produktą įsimetė pelėsis ir prisireikė jį išmesti, nepatingėkite išvalyti viso šaldytuvo. Jei to nepadarysite, rizikuojate, kad pelėsis persimes ir į kitus produktus.

18. Galiausiai, prisiminkite, kad datos nurodytos ant pakuotės daugiau susiję su produkto kokybe ir geriausiomis savybėmis, o ne su saugiu vartojimu (žinoma, nereikia persistengti). Tinkamai laikomi produktai, tarkime, vaisiai gali išlaikyti savo šviežumą kur kas ilgiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis