Ar galima tamsiomis spalvomis dekoruoti mažą kambarį?

Jūs tikriausiai esate girdėję dekoravimo patarimą, kad mažo kambario niekada neturėtumėme dekoruoti tamsiomis spalvomis. Ar jis teisingas?

Žinoma, šis patarimas yra geras. Tačiau tai nėra auksinė taisyklė, kurios negalima laužyti. Ir mažoje erdvėje gali karaliauti tamsios spalvos. 

Pirmas pagalbininkas, galintis atverti ir netikėtai praplėsti erdves tamsesniais atspalviais dekoruotose mažose erdvėse yra vietinis ar tikslinis apšvietimas

Vietinis apšvietimas – tai apšvietimo sistema, kai šviestuvo šviesa yra nukreipiama į tam tikras plokštumas, erdvės taškus, baldus. Taškinis ar vietinis šviesos šaltinis gali dramatiškai pakeisti vizualinį erdvės suvokimą. 

Taigi, galite apšviesti tam tikras detales Jūsų kambarėlyje: gal tai vaza su gėle, stovinti kambario kampe, ar močiutės dovanota sena spintelė prie sienos, ar kokia kita grožybė. 

Taip pat galima panaudoti sieninius šviestuvus, kurių šviesa yra nukreipta į lubas ar grindis, toršerus, pastatomas lempas su įvairių spalvų ir atspalvių medžiaginiais ar stikliniais gaubtais. Mažas kambarėlis gali tapti jaukiu kampeliu namuose.

Tad tamsų kambarį galima dažyti tamsiomis spalvomis - svarbiausia nebijoti eksperimentų. O jiems nepasiteisinus, erdvę visuomet galėsite perdažyti į šviesias, optiškai kambarį didinančias spalvas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis