Kaip neišlaidaujant „sušildyti“ kambarius?

Norint, kad bute būtų šiek tiek šilčiau, nebūtina investuoti daug pinigų. Specialistai pataria, kaip neišlaidaujant oro temperatūrą kambariuose pakelti keliais laipsniais.

Yra keletas būdų, kurie nereikalauja investicijų ir kuriuos gali įgyvendinti kiekvienas daugiabučio gyventojas. Tam, kad kambariuose būtų šiek tiek šilčiau, reikia atitraukti nuo radiatorių baldus, dieną, jei šviečia saulė, atitraukti užuolaidas ir leisti spinduliams šildyti patalpas. 

Taip pat nerekomenduojama nuolat vėdinti kambarius palikus truputį pravertus langus. Norint, kad į butą patektų šviežio oro, geriau kambarius vėdinti trumpai, bet plačiai atveriant langus. Tokiu būdu iškeliaus mažiau šilumos. 

Už kelis litus bet kurioje statybinių medžiagų parduotuvėje galima nusipirkti šilumą atspindinčius ekranus (kartono lakštas, padengtas aliuminiu) ir pritvirtinti juos už radiatorių. Jie taip pat keliais procentais pakelia patalpų temperatūrą.

„Žinoma, didesnį efektą užtikrina renovacija arba įvairūs papildomi techniniai sprendimai, tačiau tam tikrą rezultatą galima pasiekti ir pernelyg neišlaidaujant. Kartais užtenka perstumdyti baldus, atitraukti užuolaidas ar žinoti, kaip tinkamai vėdinti patalpas, ir bute taps 1-2 laipsniais šilčiau“, - sako bendrovės „Mano būstas“ Inovacijų ir energetinio efektyvumo grupės vadovas Donatas Karčiauskas.

Užsakymo nr.: PT_63688824

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis