488 kv.m butas su trim miegamaisiais FOTO

Gavę užduoti trečiajame XX a. dešimtmetyje statyto pramoninio pastato aukšte suprojektuoti apie 488 kv.m dydžio erdvę, architektai glaudžiai bendradarbiavo su užsakovų šeima.

Pastatas įsikūręs St-Dominque gatvėje Monrealyje, Kanadoje. Anksčiau jis priklausė bendrovei „Dominion Preserving Company Limited“, gaminusiai garsiąsias „Habitant“ konservuotas sriubas.

Projektuotojų pagrindinis uždavinys buvo perstatyti virtuvę ir įrengti trečiąjį miegamąjį antram poros vaikui. Pagrindinis svetainės akcentas – apie 3 m ilgio sofa su nauju dujų židiniu. Antrasis miegamasis buvo paverstas koridoriumi, skirtu pasiekti trečiąjį miegamąjį.

Šalia esantis vonios kambarys pratęsia matinio stiklo fasadą. Taip abu kambariai aprūpinami natūralia šviesa, sklindančia per į pietvakarius nukreiptus svetainės langus, tačiau kartu išsaugomas privatumas.

Buvo atsisakyta uždaro prieangio, todėl atsirado erdvės daugiafunkcėms spintelėms. Prieš pagrindines duris pakabintos baltos garso nepraleidžiančios užuolaidos. Atvira virtuvė – tarsi prieangio tąsa, o iš jos atsiveria svetainė.

Masyvios klevo grindys buvo nušveistos ir išblizgintos. Erdvės centre esanti plieninė struktūra – atvira, tačiau apsaugota nuo ugnies. Ir tik vonioje rasite baltą epoksidinės dervos grindų apdailą, priderintą prie plautuvės ir čiaupo. Visi dušo paviršiai apsaugoti epoksidiniu sluoksniu, o erdvės gylį pabrėžia dušo gale įtaisyta skaidraus stiklo plokštė.

PROJEKTO AUTORIUS Anne Sophie Goneau

VIETA Monrealis (Kvebekas), Kanada

Adrieno Williamso nuotraukos



===
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės prancūziškos kosmetikos gamintojos "L'Occitane" dovanų čekį.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis