127 kv.m butas vyrui Užupyje FOTO

Dizainerė Jolanta Lapinskaitė-Vaitulionienė susidūrė su įdomia užduotimi - sukurti savitą interjerą norvegui, kuris atrado savo vietą Užupyje.

Dažnai interjero kūrimas užsitęsia, nes būstas – tai nuolat kintanti erdvė. Kartais sukurti norimą interjerą prireikia ne vienerių metų. Ne išimtis ir šis butas, tačiau svarbiausia – rezultatas.

127 kv.m bute yra 5 kambariai, virtuvė sujungta su svetaine ir 1 vonia. Nors būstas skirtas vienam žmogui, jis išsiskiria kuriamu erdvės pojūčiu ir šviesos sklaida. O žvelgiant pro langus, galime įžvelgti kvapą gniaužiantį senamiesčio vaizdą. Juo galima mėgautis pasilypėjus į antrame aukšte esantį žiemos sodą.

Butas Užupyje
Butas Užupyje
Asmeninio archyvo nuotr.

Būste naudojamos natūralios medžiagos, daugelis baldų kurti pagal individualų užsakymų. Namų centras – židinys, kuris patraukia akį tik užėjus į svetainę.

Butas Užupyje
Butas Užupyje
Asmeninio archyvo nuotr.

Kalbant apie miegamąjį, norint, kad būste būtų kuo daugiau šviesos, jame esančias duris galima praverti per visą perimetrą. Dėl to kambarys tampa ne tik didesnis, bet ir šviesesnis. Gyvumo šiai zonai suteikia subtiliai dekoruoti tapetai.

Namuose yra originalus vitražas, kurio autorė – Laura Karčiauskaitė-Potet. Jame vyrauja Lietuvos simbolika – atvaizduota geležinio vilko legenda. Vitražas šioje erdvėje atsirado dėl to, kad buvo sunku išspręsti turėklų klausimą dėl sudėtingos laiptų konstrukcijos.

Butas Užupyje
Butas Užupyje
Asmeninio archyvo nuotr.

Kadangi laiptai yra beicuoti iš šono jie atrodo skirtingų spalvų, kas namams suteikia dar daugiau žaismingumo.

Vonia – nedidelė, tačiau jauki. Švelnumo ir lengvumo suteikia šviesūs tapetai, dekoruoti paukšiais ir gėlėmis. Akcentas – šokoladinės spalvos juosta, parinkta ruda kriauklė.

Butas Užupyje
Butas Užupyje
Asmeninio archyvo nuotr.

Ypač praktiškai išspręstas skalbimo mašinos klausimas – ji paslėpta po laiptais, tad buvo sutaupyta daug ploto.

Butas Užupyje
Butas Užupyje
Asmeninio archyvo nuotr.

Virtuvei originalumo suteikia kavos pupelės. Už grūdinto stiklo buvo supiltos pupelės. Tokį sprendimą gali pasitelkti kiekvienas ir tai nebūtinai turi būti kavos pupelės, tam tinkamos įvairios kruopos, grūdai.

Butas Užupyje
Butas Užupyje
Asmeninio archyvo nuotr.

Daugiau nuotraukų galite išvysti galerijoje:

Interjeras fotografuotas 2008 metais. Nuotraukų autorius yra Kęstutis Kurienius.

***
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės prancūziškos kosmetikos gamintojos "L'Occitane" dovanų čekį.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis