Namų interjero spalvos – kaip jas pasirinkti?

Ar jūs kada nors domėjotės, kaip pasirinkti spalvų gamą? Tai gali būti gana įdomus, tačiau varginantis užsiėmimas, nes aplink yra tiek spalvų kombinacijų, kad akys raibsta, širdis salsta, o apsispręsti vis tiek neįmanoma!

Galvojant apie dekoravimą, pirmiausiai į galvą šauna mėgstamiausia spalva. Ji maloni akiai, sušildo širdį. Suderinus ją su neutraliais ar papildančiais atspalviais, galima sukurti puikią spalvų schemą.

Lengviau bus pasirinkti spalvų gamą, jei jūs planuojate teminį dizainą, pavyzdžiui, miškas ar paplūdimys. Norėdami, kad jūsų dizainas būtų gilesnis ir ryškesnis, pridėkite ryškių akcentų, derančių prie pasirinktos spalvų gamos.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip auginti ir išpešti kuo daugiau naudos iš alijošiaus?
Kaip interjere sukurti ramybės kampelį?
Dviejų aukštų namas, kuriame dominuoja klasikinis stilius


Shutterstock nuotr.

Rinkitės klasikines spalvų schemas ir rezultatas visuomet bus užtikrintas. Juoda ir balta, kurias (jei norėtumėte pagyvinti vienspalvę kombinaciją) galima lengvai papildyti raudonais akcentais. Mėlyną ir geltoną galima papildyti baltais ir neutraliais atspalviais. Tokios saugios schemos taip pat gali būti pagyvintos ryškiais akcentais.


Shutterstock nuotr.

Kitas būdas, kaip pasirinkti gamą – pagal kilimą ar užuolaidas. Jei jūsų kilimas ar užuolaidos yra spalvingi, panaudokite iš jų keletą spalvų, kurios tarpusavyje puikiai derės. Norėdamos, kad jūsų dekoro spalvų schema būtų labiau erdvinė, pasinaudokite skirtingomis tekstūromis.


Shutterstock nuotr.

Pasinaudokite spalvų schema iš paveikslo. Taip jūs ne tik turėsite idealią gamą, bet taip pat ir derantį meno kūrinį sienos dekoravimui. Tiesa, rinkitės šviesesnius atspalvius sienoms, kitaip jūsų paveikslas jose pradings.

Ar jūsų namuose yra kokių nors kolekcionuojamų daiktų ar interjero aksesuarų, kurių jūs niekada neatsikratysite? Pasirinkite jų spalvą kaip jūsų spalvų schemos pagrindą ir taip išspręskite dvi problemas – spalvų schemos pasirinkimo ir senų daiktų derinimo prie naujo dizaino.


Shutterstock nuotr.

Nusipieškite spalvų schemą pagal jūsų mėgiamų drabužių audinių spalvas. Jūsų mėgstamos aprangos spalvų schema, kurioje puikiai tarpusavyje dera spalvos, gali tapti puikia spalvų schema jūsų kambariui.

Sukurkite nuotaiką. Jūsų kambario nuotaika ar atmosfera priklausys nuo jūsų pasirinktos spalvų schemos. Jei pagrindinės spalvos yra prislopintos ir sušvelnintos, nuotaika bus rami ir maloni. Jei spalvos bus gyvos ir ryškios, nuotaika bus kupina energijos.

Apsidairykite aplink. Sienų apmušalų ar baldų spalvų deriniai gali tapti puikiu pagrindu jūsų būsimai spalvų gamai. Tačiau dekoruodamos kambarį pagal sienų apmušalų ir baldų spalvas, likusį dizainą palikite prislopintą ir vienspalvį, kad visas dėmesys kryptų į ryškius baldų ar sienų apmušalų derinius.


Shutterstock nuotr.

Galiausiai, jūs galite atsiversti interjero dizaino žurnalą ar internetinę svetainę ir pasirinkti iš jau paruoštų spalvų schemų, kurios jums patiko bei sukurti jūsų dizainą pagal šias spalvas ir atspalvius. Nepriklausomai nuo to, kokį būdą jūs pasirinksite, gama turi derėti su baldų audinio faktūromis, aksesuarais ir kitais dekoro elementais.

***
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės prancūziškos kosmetikos gamintojos "L'Occitane" dovanų čekį.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis