Medžio interjere panaudojimo idėjos

Interjere medis buvo naudojamas visuomet, kito tik jo santykis su kitomis medžiagomis. Šiandien, kuomet sintetinės medžiagos vis labiau stumiamos į šalį, modernaus stiliaus mėgėjai atsigręžia į būsto akcentus iš natūralių medžiagų. Pasak interjero dizainerės Silvijos Samoškaitės-Lišauskienės, medis interjerui gali suteikti savito charakterio, jaukumo arba, atvirkščiai, tapti labai moderniu interjero puošybos akcentu.

Medis, ieškantiems natūralumo ir išskirtinumo

Atkeliavę Medinio arklio metai su savimi atsinešė gamtos motyvų tendencijas namų interjere. „Viena iš šio šaltojo sezono tendencijų – susiliejimas su gamta, t.y. namų dekoravimas au naturel. Kuo daugiau natūralių medžiagų atsiras namuose, tuo natūralumo įspūdis bus stipresnis“,- naujausias žiemos interjero tendencijas įvardija Interjeropatarimai.lt redaktorė Viktorija Poderskienė.

Dėl savo gebėjimo prisitaikyti prie besikeičiančios aplinkos, medis gali būti naudojamas bet kokio stiliaus interjere. O saikingai naudojami medienos akcentai sukuria jaukumo, išskirtinumo ir natūralumo įspūdį.

Pasak interjero dizainerės S. Samoškaitės – Lišauskienės, medis namuose gali virsti tiek romantiškais, šiltais ir klasika dvelkiančiais raižiniais, tiek moderniu ir unikaliu erdvės akcentu. Tereikia eksperimentuoti ir pasirinkti tokį variantą, kuris labiausiai atitinka jūsų poreikius ir norus. Subtili medžio tekstūra, spalva, paryškintos žievės ir įtrūkimai – tokius interjero apdailos sprendimus siūlo rinktis interjero dizaineriai.

Fotolia nuotr.

Natūralios medžiagos netikėčiausiose interjero elementuose

Nenorintiems apkrauti savo namų medžio baldais ar apdaila, patartina rinktis kur kas smulkesnius medžio elementus interjere, kaip langų dekoras, pastatomi aksesuarai ar tiesiog žvakidės iš medžio. Pastaruosius dvejus metus Lietuvoje tampa itin populiarus namų interjero akcentas – medinės žaliuzės. Iš kanadietiškos liepos gaminamos žaliuzių juostelės sujungia ekologiją ir prabangą. Be to, yra mėgstamos dėl galimybės reguliuoti saulės spindulių patekimą į patalpą norimu kampu.

Natūrali mediena pasižymi itin prastu laidumu šviesai, gerai izoliuoja patalpą nuo smalsių įkyruolių žvilgsnių. „Langai - namo dalis, atskirianti mūsų asmeninį gyvenimą nuo viešojo, todėl daugeliui labai svarbu, kas ant jų uždėta. Tai yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl vis daugiau žmonių renkasi medines žaliuzes, o ne kadaise populiariausiomis laikytas aliuminines“,- patirtimi dalijasi jau septynerius metus žaliuzėmis prekiaujančios įmonės „Domus Lumina“ vadovas M. Jančauskas. 

Fotolia nuotr.

Ne veltui dar senovėje, medinėmis lentomis apkalti langai leido damoms išvengti įkyruolių žvilgsnių, apsisaugoti nuo vėjo ir saulės spindulių. Šiandien, platus šių žaliuzių tonų ir tekstūrų asortimentas bei funkcinės savybės leidžia ne tik užtikrinti komfortą namuose, bet ir pritaikyti medines žaliuzes skirtingų stilių interjeruose. Tendencijas įvardijantis „Domus Lumina“ ekspertas teigia, kad šiuo metu populiariausi yra tamsaus medžio tonai, kaip raudonmedis ar riešutas, tamsus ąžuolas. Medinės žaliuzės lengvai pritaikomos vonios kambaryje, svetainėje ar klasikinio stiliaus darbo kambaryje.

Interjero dizaineriai taipogi pataria nevengti ir tokių smulkių interjero akcentų kaip mediniai rėmeliai, žvakidės ar kiti aksesuarai, kurie neapkraus jūsų interjero medžiu, tačiau suteiks jaukumo ir natūralumo įspūdį.

Shutterstock nuotr.

Netradiciniai interjero sprendimai iš medžio

Nors mados tendencijos keičiasi kasmet, medis buvo ir yra medžiaga, kuri naudojama tiek modernioje (sienų paneles, grindys, baldai), tiek klasikinėje aplinkoje (židinio apdaila, baldai, parketai, kolonos ir kitų detalių apdaila). Interjero dizainerės teigimu, mediena lengvai prisitaiko prie besikeičiančių tendencijų ir yra efektyvus bei protingas sprendimas, esant bet kokiam interjero stiliui namuose.

„Vienareikšmiškai, medis - tai natūrali žaliava, su kuria galima įgyvendinti bet kokią interjero viziją, kuri turi beribes galimybes, pradedant originaliomis formomis ir faktūrų įvairovėmis“,- tikina interjero dizainerė S.Samoškaitė – Lišauskienė. 

Medis interjere
Medis interjere
Shutterstock nuotr.

Netradiciniai sprendimai namuose, tokie kaip mediniai lovos rėmai, lempos, žvakidės ar staliukai iš masyvaus medžio bei jo šakų puikiai papildys interjerą ir suteiks namams savito žavesio. „Vienas populiariausių ir trokštamiausių akcentų šiemet – rąstinis staliukas. Tiesiog iš storo medžio ar kelmo pagamintas staliukas pasižymi ilgaamžiškumu, suteikia interjerui savito žavesio“,- netradicinį interjero sprendimą įvardija V. Poderskienė.

Fotolia nuotr.

Nesvarbu, lakuotas, nubalintas ar tiesiog natūralus medis, tai priklauso nuo kiekvieno skonio, tačiau interjere jis gali tarnauti kaip itin kokybiškas, paprastas ar net labai originalus dizaino sprendimas. Medis kuria net tik prie jaukumą namuose, nesvarbu tai langai, baldai ar lubos, bet ir tampa originaliu bei netradiciniu elementu, tereikia lašelio vaizduotės ir drąsos eksperimentuoti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis