Kaip nebrangiai ir skoningai dekoruoti nedidelius namus kaimišku stiliumi

Kuriant namus vienas svarbiausių kriterijų - jaukumas. Kaimiškas arba kantri stilius tinkamas ne tik sodyboms, bet ir namams. Šis stilius išsiskiria jaukumu ir šiltumu.

Sienos

Sienų dažymas visuomet kardinaliai pakeičia namus. Kaimiškam stiliui sukurti tinkamos įvairios spalvos. Rinkitės šiltus ir natūralius atspalvius: gelsvą, žalią, dulkėtą mėlyną, smėlinę, raudoną arba kreminę baltą. Jeigu jūsų namai yra labai maži, jūs galėsite visus namus perdažyti per savaitgalį. Nepagailėkite lėšų teptukams ir ritinėliams.

Shutterstock nuotr.

Grindys ir langai

Kietos medinės grindys arba laminatas su mediena yra tinkamiausias kurti kaimiškam stiliui. Jeigu turite kitokį grindinį, tuomet galite jį paslėpti didelio kilimo pagalba. Tam tinka, pavyzdžiui, pinti vilnos kilimai. Pasirinkite tokį kilimą, kurio spalvų mišinys tiktų prie sienų. Taip pat rekomenduojame pasirinkti paprastas užuolaidas su įvairiais ornamentais - taškiukais, dryžiais, vaisių arba gyvūnų ornamentais. Metaliniai arba mediniai užuolaidų strypai viršuje sukurs užbaigtumo įspūdį jūsų kambariui.

Shutterstock nuotr.

Baldai

Nebetinkami kitoms zonoms, netobuli baldai yra svarbi kaimiško stiliaus nerūpestingą namų įvaizdį atspindinti dalis ir, be to, nereikalaujanti daug išlaidų. Visų pirma apsižiūrėkite, ką turite. Medinius baldus galite pakeisti perdažius ar išraižius kokį ornamentą. Taip pat galite tiesiog patrinti paviršius švitriniu popieriumi, ypatingai gerai ištrinkite baldų kraštus, tokiu būdu sukursite kaimišką namų įvaizdį. Medinės virtuvinės spintelės, ūkiniai stalai, kėdės, lagaminai, krėslai ir minkštos sofos – tipiški kaimiško stiliaus baldai, kuriuos be vargo galima įsigyti panaudotų daiktų parduotuvėlėse.

Shutterstock nuotr.

Aksesuarai

Kaimiško stiliaus aksesuarus nesunkiai rasite turguje ir įvairiuose sendaikčių išpardavimuose – juos taip pat galite rasti ir savo sandėliuke. Galite naudoti paprastus pintinius krepšius, molinius ąsočius, kibirus (juose galite įdėti kokio nors augalo šakelių iš savo sodo). Ant sienų kabinkite paveikslus, atspindinčius gyvenimo kasdienybę, gamtos peizažus arba gyvūnus. Sugrupuokite spalvingas žvakeles, senovinius kepimo įrankius arba stalo žaidimus, žvėrelių figūrėles ir keramikinius dirbinius.

Shutterstock nuotr.

Vazonuose pasodinkite gėles ir padėkite jas ant palangės. Išryškinkite ir lentynėlę arba šoninį staliuką su keramikinių gaidžių, arklių arba karvių kolekcija. Neskubėkite temptis kaimiškų aksesuarų į savo namus, kaupkite juos palaipsniui.

Shutterstock nuotr.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis