Pasidaryk pats: originali dėžė batams

Atkeliavus lietingam metų laikui (žiemai, rudeniui, ankstyvam pavasariui) vis dažniau ir dažniau tenka valyti prieškambario grindis nuo susidariusių purvo dėmių, bet šiandiena noriu pasidalinti idėja, kuri padės bent šiek tiek išspręsti šią problemą - tai originali datų dėžė su jūros akmenimis jūsų batams.

Akmenys labai greitai absorbuoja vandenį ir padeda sulaikyti druskas, kurios dažnai kaupiasi ant mūsų batų (ypatingai žiemos laikotarpiu). Ir tikrai ne paslaptis, kad druska kenkia ne tik batams, bet ir grindims, jeigu laiku nenuvalome susidariusių dėmių.

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Ar valytumėte savo prieškambario grindis kas pusvalandį kiekvienam šeimos nariui parėjus namo ar ne, purvinas vanduo bei druskos vis viena kaupiasi ant jūsų grindų nuo batų padų. Ši originali batų dėžė padės jums išvengti šių visų problemų, bei tuo pačiu metu taps originaliu jūsų namų interjero elementu.

Originali batų dėžė su jūros akmenimis

Ko jums reikės:
Pirmoje stadijoje jums reikės atliekamų lentų, teptuko, dažų arba riešutmedžio impregnanto, kuris paliks persišviesti originalią medienos tekstūrą, suteikdamas jai atspalvio. Taip pat jums reikės pieštuko ir ruletės.

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Kitoje stadijoje jums reikės grąžto ir medvaržčių.

O galiausiai, jums reikės akmenų (aš naudojau prie jūros surinktus baltus akmenėlius. Šis darbelis tapo ne tik įdomiu projektu, bet ir puikia pramoga pajūryje su šeima)

Kaip pasigaminti?

Visas procesas nėra labai sudėtingas, bet reikalaujantis turėti šiokių tokių gabumų elgiantis su įrankiais.

Atsimatuokite 6 vienodo ilgio lentas, iš kurių 4 lentas panaudosite pagrindui, ir 2 lentas panaudosite sienelėms. Taip pat jums prireiks 2 trumpesnių lentelių šonams uždengti.
Šiame procese jums į pravers metras ir pieštukas. Be to, jeigu medieną pjausite patys, jums prireiks ir pjūklo medienai.

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Kai susipjausite visas lenteles, laikas jas nulakuoti. Nepamirškite apsimauti pirštinių :)

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Nulakuokite visas savo lenteles turimais dažais pasinaudodami teptuku. Nebijokite lentelių vartyti, nes galutinis rezultatas turi būti labiau panašus į rustini stilių, tad nelygumai ir drūžiai tik papuoš jūsų darbelį. Kai nulakuosite visas lenteles, sustatykite jas prie sienos ir palikite nudžiūti.

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Lentų džiovinimo laikas labai priklauso ar patalpa gerai vėdinama, ar joje kaupiasi drėgmė ir t.t. Tad kartas nuo karto užsukite į savo dirbtuves ir patikrinkite lentas.

Kai mediena visiškai nudžius, laikas imtis antrojo etapo: sutvirtinti lentas į dėžutę. Šiame etape jums prireiks grąžto ir medvaržčių.

Sutvirtinkite lentas viena su kita pasinaudodami tamsiais medvaržčiais, kad jie ne taip matytųsi interjere.

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Sutvirtinus lentas viena su kita pastebėjau, kad jos dar šiek tiek lipnios, tad nusprendžiau medinę dėžutę dar šiek tiek padžiovinti gryname ore.

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Kitas etapas tikriausiai pats maloniausias, kai prieš akis išryškėja visas sunkus darbas ir galutinis rezultas. Šiame etape reikės pasigamintos dežutės ir prisirinktų akmenėlių. Kad sukurtumėte kontrastą siūlyčiau prisirinkti baltos spalvos akmenėlių ir atvirkšiai, jeigu nuspręsti dėžutę lakuoti balta spalva, prisirinkite juodos spalvos akmenėlių.

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Pripildykite savo medinę dėžutę akmenimis ir pastatykite prieškambaryje, sudėkite batus ir džiaukitės savo kūriniu.

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Ši originali batų dėžė taps tikru jūsų prieškambario pasidižiavimu, o ir iš praktinės pusės džiaugsitės turėdami savo namuose savitą interjero elementą.

Pagamintarankomis.lt nuotr.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis