Patarimai stilingam minimalistiniam dekorui

Minimalistinis stilius prigis kiekvienuose namuose. Estetiškas, praktiškas ir kartu malonus akiai interjeras. Pateikiame 5 idėjas, kaip šį stilių susikurti savo būste.

Sukurkite švarią minimalistinio stiliaus erdvę

Netvarka namuose yra vienas iš pagrindinių streso šaltinių. Perpratus minimalizmo stilių, namuose ne tik bus įvesta tvarka, bet taip pat patrauks organizuotumo žavesys ir racionalumo idėjos. Visų pirma, jums reikėtų pereiti pro visus kambarius ir pašalinti iš jų nenaudojamus ar tiesiog nebereikalingus daiktus ir iškart pastebėsite, kad namų aplinkoje sumažėjo įtampos. Kiek tik įmanoma slėpkite, sandėliuokite daiktus už spintų arba viską sudėkite į skoningas dėžutes bei krepšius. Norėdami išlaikyti stalą tvarkingą, kanceliarines priemones sudėkite į vieną vietą, kitaip tariant, į specialų raštinėms reikmenims skirtą indelį.

Išlaikykite minimalistinę spalvų paletę

Daugybę spalvų ir dizaino sprendimų mažoje namų erdvėje gali sukelti įspūdį, kad šiuose namuose išties per ankšta bei paaštrinti jausmą, jog sienos ir baldai tarpusavyje labai kontrastuoja ir nedera, todėl gyventi tokioje aplinkoje gali būti toli gražu ne taip patogu ir malonu. Pasirinkite vieną arba tos vienos spalvos gamą tam, kad į namus įneštumėte minimalistinės harmonijos. Jeigu jūsų namuose vyrauja viena spalva, o visi baldai taip pat yra vienos, dominuojančios spalvos, tuomet labai svarbu keisti atspalvius, kad sukurtumėte kontrasto įspūdį ir būtų įdomiau. Jeigu jūsų namuose vyrauja daugiau spalvų, kaip dvi ar trys, tuomet apsistokite ties jomis ir nesistenkite jų keisti ar įtraukti naujų. Viena ar dvi spalvos, priklausomai nuo to, kokios dominuoja jūsų namuose, turi pasikartoti visoje jūsų gyvenamoje aplinkoje, nes tik tada pasieksite darną ir turėsite nuoseklią spalvų paletę.

Balanso laikymasis – raktas į minimalizmą

Balansas yra labai svarbus, jeigu akcentuosime minimalistinį dizainą. Išdėliokite pagalvėles, meno kūrinius ar lempas iš šono ar asimetriškai į vieną pusę. Jeigu sunku įsisavinti minimalistinio dizaino principus, pasikonsultuokite su interjero dizaineriu arba įveskite į paiešką žodžius – minimalistinis namų dizainas, minimalizmas ir interneto platybėse atrasite tai, ko jums riekia.

Kontroliuokite minimalistinį stilių, akcentuodami vieną interjero detalę

Dievinate savo sofą? Tegul ji būna pagrindinis jūsų svetainės akcentas. Visada turėkite centrinę figūrą, pavyzdžiui, kambario centre pastatykite kokį nors baldą, nuo kurio driekiasi kiti kambario elementai. Kad išlaikytumėte pagrindinius minimalizmo principus, galvokite apie savo kambario interjerą kaip apie grotas, per kurias driekiasi vertikalios ir horizontalios linijos, kurias jūs paįvairinate baldais, aksesuarais, meno kūriniais, spalvomis ir t.t. Šio principo supratimas gali būti pats reikšmingiausias.

Grupuokite panašius elementus, tam kad išryškintumėte minimalistinį stilių

Vietoj to, kad jūsų namų dekoro detalės nebūtų išsibarsčiusios po visus namus ant sienų ar lentynų, verčiau sudėkite panašius objektus į vieną, jiems skirtą vietą. Pavyzdžiui, paveikslų rėmus arba kitų panašių objektų rinkinį sudėkite vienoje jiems paskirtoje vietoje. Be to, kiekis turi įtakos, tad jeigu vienoje vietoje bus skoningai išdėstyti keli panašūs daiktai, jūs sukursite tvirtą ir skoningą minimalizmo įvaizdį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis