4 porcijoms reikės:
Tešlai: 1 kg bulvių (virtų); 1 kiaušinio; 8 šaukštų miltų; druskos pagal skonį.
Įdarui: 200 g virtos mėsos; 1 svogūno; 2 šaukštų aliejaus; druskos, juodų maltų pipirų pagal skonį.
Padažui: 200 g grietinės.
Gaminimas
Virtas šaltas bulves sumalkite mėsmale, pasūdykite. Įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų ir gerai išminkykite.
Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Virtą mėsą sumalkite. Sudėkite kepintą svogūną, pagardinkite druska ir pipirais ir truputį pakepinkite.
Iš bulvių masės padarykite paplotėlius, į vidurį dėkite įdaro, gražiai užlankstykite, pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies. Patiekite su grietine.
Daugiau receptų: www.1000receptu.lt