Lauko virtuvė: šašlykų kerai

Pagaliau baigėsi žiemos išdaigos ir saulė pradėjo kutenti kiekvieno nosis. Pats laikas prisiminti apdulkėjusias kepsnines bei tą nuostabų laužo kvapą. Po ilgos pertraukos geriausia sezoną atidaryti senu, geru, laiko patikrintu receptu. Mano šeimoje laikomasi tradicijų ir šis marinavimo būdas, rodos, yra pats paprasčiausias ir patikimiausias staiga užsinorėjus pasidaryti iškylą gamtoje.

Populiarieji šašlykai

Šašlykai
Šašlykai
Shutterstock nuotr.

Reikės:

1 kg kiaulienos sprandinės;
4-5 vnt. svogūnų;
Mineralinio vandens (gazuoto);
Dviejų citrinų;
Druskos;
Pipirų;
Prieskonių pagal skonį.

Shutterstock nuotr.

Išsirenkame gražiausią mėsos gabaliuką ir supjaustome gražiais apylygiais kvadratais. Maždaug 4-5 centimetrų ilgio. Svogūnus geriausia supjaustyti griežinėliais, taip pat ir citrinas. Storis ar dydis nesvarbus. O toliau paprasta magija: pasūdome, pagardiname pipirais ir mėgstamais prieskoniais, gerai viską išmaišome rankomis, kad mėsytė taptų minkštesnė.

Po šitokio masažo užpilame mineralinio vandens tiek, kad apsemtų ir dar truputį. Tuomet belieka palikti mėsytę marinuotis mažiausiai kelias valandas, geriausia per naktį, tačiau kambario temperatūroje. Kitą dieną kuriame kepsnines, veriame šašlykus ant iešmų, nepalikdami tarpų tarp mėsos gabalų ir kepam kol apskrus.

Skanaus!

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis