Kaip teisingai laistyti rožes

Kad jūsų sodo rožių laistymas būtų tikrai efektyvus, ir šios gėlės ilgai džiugintų jus savo aromatingais žiedais, reikia vadovautis tam tikromis taisyklėmis.

1. Padarykite aplink kiekvieną rožių krūmą žemės pylimėlį. Tokiu būdu, palaisčius krūmą, vanduo nutekės tiesiai prie šaknų, o nenutekės žemės paviršiumi į šonus.

2. Vanduo rožių laistymui turi būti nusistovėjęs ir pašilęs. Tam iš anksto pripildykite vandeniu atskiras talpas, kuriose vanduo nusistovės ir sušils. Mat nuo šalto vandens sodo rožės gali susirgti.

3. Paprastai rožes reikia laistyti kartą per savaitę. Tačiau jeigu laikosi karšti orai, rožes galima galima laistyti ir du kartus per savaitę.

4. Vandens turi būti daug. Vienam rožių krūmui reikia ne mažiau kibiro vandens, o kitais atvejais laistymui gali prireikti ir pusantro kibiro vandens.

5. Prižiūrėkite, kad po laistymo nesusidarytų žemės pluta. Ji neleidžia kvėpuoti augalo šaknims. Todėl po rožių laistymo visada papurenkite žemę. Tam, kad išvengtumėte šio varginančio darbo, žemę po kiekvienu rožių krūmu galima apdengti mulčiumi, tada viršutinis žemės sluoksnis visada bus purus. Mulčiumi gali būti lapų puvinys, durpės, smulkinti šiaudai, medžių žievė.

6. Nelaistykite rožių dieną. Ant gėlių lapų likę vandens lašai gali koncentruoti šviesą ir tuo pačiu sukelti lapų nudegimus.

7. Nelaistykite rožių vėlai vakare. Priešingu atveju jos praleis naktį taip ir nespėjusios išdžiūti. To pasėkmė gali būti grybelinės rožių ligos.

8. Rožes patogu laistyti laistytuvu. Tačiau prieš tai nuo laistytuvo reikėtų nuimti vandens taškiklį. Laistyti reikia po pačiu krūmu, liejant kiekvieną plotelį atskirai.

9.  Nelaistykite rožių iš sodo žarnos. Šiuo atveju stipri šalto vandens srovė gali pažeisti gėlę. Be to, rožei nereikalingas laistymas iš viršaus.

Rūpinkitės savo sodo rožėmis ir tvarkingai jas laistykite. Tada jos atsidėkos jums savo nepaprasta žiedų gausybe ir jaudinančiu aromatu.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis