Naujausios 2014 m. interjero tendencijos dizaino specialistų akimis

1. Medis interjere

Jau 5 metus iš eilės medis išlieka nepakeičiama medžiaga interjero apdailoje. 2014 metai, tai yra medinio arklio metai, taigi medis interjere taip pat bus nepakeičiama medžiaga ir šį sezoną. Medžio tekstūra interjere atrodo labai šiltai ir jaukiai bei dera visuose interjeruose. Šiuo metu vyrauja baldai iš neapdirbto medžio. Tad natūralu, jog madingiausios detalės yra neapdoroti mediniai stalviršiai virtuvėse bei medinės sieninės plokštės.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

2. Mėlyna ir žalia – idealios spalvos akcentams

Mėlyna ir žalia yra labai intensyvios ir ryškios spalvos, būtent dėl to jas patartina naudoti tik kaip akcentines. Variantas drąsiems – nudažyti vieną sieną kuria nors iš šių spalvų. Labiau santūrus ir paprastesnis variantas – pakeisti pagalvėlių užvalkalus, nusipirkti naujus ryškius indus, keletą žvakių ir kt. aksesuarus. Taip pat galima pakeisti užuolaidas, įsigyti naują kilimą arba seną fotelį aptraukti nauju gobelenu.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Gamintojo nuotr.

3. Skandinaviškas stilius

Skandinaviškas stilius šiais metais taip pat išlieka vienu populiariausių interjero stilių. Natūralių medžiagų gausa, balta spalva ir jaukus bei rafinuotas paprastumas. Šiam stiliui būdingos iš pirmo žvilgsnio nesuderinamos tekstūros, linijos bei formos. Skandinaviško interjero pagrindinis dėsnis yra turėti tik būtiniausius daiktus, neapkrauti kambario ir panaudoti natūralią šviesą. Ryškūs akcentai taip pat yra vienas iš privalomų dalykų skandinaviškuose namuose: audiniai, kilimai, aksesuarai.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

4. Veidrodžiai bei stikliniai paviršiai

2014 metais interjere bus labai madinga ir aktualu naudoti veidrodžius, bei veidrodinius paviršius. Populiarumo viršūnėje yra stikliniai arba iš permatomo plastiko pagaminti šviestuvų ir toršerų gaubtai. Atkreipkite savo dėmesį į tai, kad veidrodinius paviršius reikėtų naudoti labai atsargiai ir saikingai, nes panaudojus per daug stiklinių paviršių galima viską sugadinti ir interjeras bus labai šaltas.

5. Geometriniai raštai

Geometriniai raštai išlieka populiarūs ir šias metais. Ryškūs ir įdomus geometriniai raštai atrodys įdomiai bet kurioje Jūsų buto arba namo vietoje, o taip pat derės visuose šiuo metu madinguose interjero stiliuose. Šiais metais ypač madingos ryškios geometrinės formos, tai gali būti skirtingų spalvų trikampiai, skirtingų dydžių susipynę apskritimai, rombai, kvadratai ir t.t. Taip pat šį sezoną yra labai madingi kilimai su geometriniu raštu, tai yra vienas iš lengviausių būdų atnaujinti interjerą, o kilimas su ritmiškai atsikartojančių geometrinių raštų suteiks Jūsų kambariui erdvės pojūtį.

Gamintojo nuotr.

Gamintojo nuotr.

6. Varis interjere

Varis buvo labai populiarus 2013 metų rudenį, tačiau ši mada persikėlė ir į 2014 metų sezoną. Paprastų formų daiktai iš vario (vazos, veidrodžio rėmai, žvakidės, lėkštės, šviestuvai, bei kiti aksesuarai) bus „must have“ visus 2014 metus. Tiesa, labiausiai virtuvėje bei vonioje. Aksesuarai iš vario atrodo labai šiltai ir jaukiai.

Gamintojo nuotr.

Gamintojo nuotr.

Dekoramos - interjero lofto specialistų patarimai ir fotografijos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis