Kaip tvarkyti spintą, kad joje liktų vietos

Pavasaris į pabaigą, o dar nesusitvarkėte spintos? Pats metas kibti į darbus ir pagaliau atlikti tą nemėgstamą darbą!

1 būdas: išrūšiuokite savo drabužius

1. Ištraukite visus drabužius iš savo spintos: nuimkite juos nuo pakabų ir išimkite iš visų spintoje esančių dėžių ar stalčių. Sulankstykite juos į krūveles ant grindų arba ant lovos. Tai taikoma ir jūsų batams.

2. Nuspręskite, kuriuos drabužius pasiliksite. Drabužiai, kuriuos pasiliksite, yra tie, kuriuos nuolat nešiojate ir drabužiai, kurių pasigestumėte, jei jų nebūtų jūsų spintoje. Jei kažkokį drabužį nešiojote praėjusią savaitę, mėnesį ar net kelis mėnesius, turėtumėte jį pasilikti, kol jis tinkamas sezonui. Suformuokite „Pasilikti“ drabužių krūvelę, kuriuos pasiliksite ir nuolat nešiosite.

3. Nuspręskite, kuriuos sandėliuosite. Turėtumėte sandėliuoti drabužius, kurių kuris laikas nenešiosite, nes jie netinka sezonui. Jei yra vasaros vidurys, galite sandėliuoti žieminius megztinius ir šalikus, ir, jei yra žiemos vidurys, galite sandėliuoti marškinėlius ar vasarines sukneles.

Taip pat galite sandėliuoti drabužius, kurie jums turi sentimentalią vertę, pavyzdžiui, palaidinė, kurią jums numezgė jūsų močiutė, arba seni mokyklos teniso komandos marškinėliai, kurie jums jau nebetinka. Visgi, stenkitės apriboti sentimentalius drabužius iki minimumo. Juk drabužiai yra skirti dėvėjimui.

Kai baigsite išrūšiuoti drabužius, kuriuos sandėliuosite, sudėkite juos į plastikinę dėžę. Jūs galite laikyti juos giliai spintoje, po lova, sandėliuke ar kitoje vietoje namuose, jei turite vietos.

4. Nuspręskite, kuriuos drabužius paaukosite labdarai arba išmesite. Tai yra sunkiausias ir pats svarbiausias žingsnis. Jei norite turėti tikrai tvarkingą spintą, tuomet jūsų tikslas turėtų būti atsikratyti kiek įmanoma daugiau drabužių. Tai nereiškia, kad turėtumėte išmesti savo mėgstamus daiktus – tai reiškia, kad turite rimtai pagalvoti ir paklausti savęs, kuriuos drabužius iš tikrųjų dar nešiosite.

Jei nenešiojote kokio nors drabužio daugiau nei metus ir jis neturi jokios sentimentalios vertės, laikas jį paaukoti labdarai.

Jei turite drabužį, kuris yra toks nudėvėtas, pilnas kandžių padarytų skylių arba išblukęs, kad jūs ar bet kas kitas niekad jo nebedėvėsite, tuomet yra laikas jį išmesti. Jei turite keletą drabužių, kurie yra gerokai per maži, nustokite laukti tos dienos, kada jie jums tiks ir paaukokite juos labdarai.

Paaukokite visus drabužius, kurie yra geros būklės ir jums nebereikalingi, labdarai arba atiduokite juos broliui/sesei arba draugui.

5. Išvalykite spintos vidų. Turėtumėte tai padaryti prieš sudėdami drabužius atgal. Išsiurbliuokite arba iššluokite dugną, nuvalykite sieneles su universaliu valikliu ir išvalykite visus voratinklius, kurie galėjo ten susikaupti.

Jei norite padaryti kokius nors pokyčius, pavyzdžiui, išdažyti vidų kita spalva arba pridėti daugiau, arba atsikratyti kai kurių lentynų, padarykite tai būtent dabar.

2 būdas: surūšiuokite savo drabužius savo spintoje

1. Sukabinkite savo drabužius ant pakabų ir surūšiuokite juos. Stenkitės sukabinti ant pakabų kiek įmanoma daugiau drabužių. Jūs turėtumėte ne tik sukabinti savo drabužius, bet ir surūšiuoti juos tam tikru būdu, kad galėtumėte juos lengvai rasti, kai jums jų prireiks. Štai keli būdai, kaip surūšiuoti drabužius, kuriuos kabinate ant pakabų:

Surūšiuokite savo drabužius pagal sezoną. Jei padėjote sandėliuoti keletą savo sezoninių drabužių, surūšiuokite savo drabužius pagal sezoną tik pusei metų. Jei yra vasara, pirma sukabinkite ant pakabų savo vasarinius drabužius, po to rudeninius drabužius. Surūšiuokite drabužius pagal grupes. Galite atskirti savo marškinėlius, marškinius, kelnes, sijonus ir sukneles.

Surūšiuokite darbui ir laisvalaikiui skirtus drabužius. Atskirkite darbui skirtus savo drabužius nuo laisvalaikiui skirtų, kad galėtumėte ryte lengvai apsirengti į darbą. Surūšiuokite savo drabužius pagal tai, kaip dažnai juos dėvite. Galite pasirinkti bet kokį rūšiavimo būdą, bet pakabinkite keletą svarbiausių drabužių, pavyzdžiui, jūsų mėgstamą megztinį ar džinsus, kuriuos nuolat dėvite, pačioje pasiekiamiausioje vietoje.

Jei tikrai norite žengti žingsnį kiek tolėliau, galite naudoti skirtingos spalvos pakabas, kad pažymėtumėte skirtingos rūšies drabužius. Pavyzdžiui, marškinėlius kabinate ant rožinių pakabų arba darbui skirtus drabužius ant žalių pakabų.

Tai pat gali pagalvoti apie papildomos rūbų kabyklos įmontavimą, kad pasikabintumėte papildomus drabužius.

2. Papildomus drabužius sudėkite kitose spintos vietose. Kai sukabinsite visus savo drabužius, spintoje turėtumėte atrasti kitų vietų, kur sandėliuoti likusius drabužius. Drabužiai, kuriuos dedate į dėžes, turėtų būti tie, kuriuos naudojate rečiau, nei tuos, kurie kabo ant pakabų; arba tai turi būti drabužiai, kurių nereikia kabinti ant pakabų, kaip, pavyzdžiui, darbui skirtų drabužių. Štai keletas pasiūlymų:

-neeikvokite vietos po kabančiais drabužiais. Pastatykite keletą plastikinių dėžių po kabančiais drabužiais;

-jei turite vietos tualetiniam staliukui, pagalvokite apie galimybę pastatyti jį į savo spintą. Tai sutaupys jums laiko ir vietos;

-norėdami rasti geresnį būdą sandėliuoti savo likusius drabužius, pagalvokite apie spintos lentynų sistemos instaliavimą;

-jei turite vietos viršuje, panaudokite šią erdvę. Naudokite ją sandėliuoti storiems megztiniams, sportinei aprangai ir kitiems dalykams, kurie yra stori ir kuriuos yra lengva pamatyti.

3. Surūšiuokite savo batus. Jūsų batai gali užimti labai daug vietos spintoje, todėl, kai nuspręsite, kuriuos batus norite pasilikti, svarbu yra kiek įmanoma išnaudoti turimą vietą, sandėliuojant juos pačiu efektyviausiu būdu. Štai keletas būdų, kaip surūšiuoti batus savo spintoje:

Surūšiuokite juos pagal rūšį. Atskirkite vakarinius batelius, basutes ir aulinius batus.
Surūšiuokite juos pagal tai, kaip dažnai juos dėvite. Laikykite jūsų mėgstamą aulinių porą, paplūdimiui skirtas šlepetes arba sportbačius lengvai pasiekiamoje vietoje.
Investuokite į batų kabyklą, pastatykite ją ant savo spintos dugno. Taip bus daug lengviau rasti batų porą, kurios norite.

Pabandykite sandėliuoti savo batus viršutinėje spintos dalyje. Tai - dar vienas būdas sutaupyti vietos. Jei jūsų spintoje yra durys, kurios atsidaro, o ne atsislenka, pagalvokite apie pakabinamą batų kabyklą. Jei turite prieškambario spintą, pagalvokite apie batų, kuriuos dažniausiai avite, laikymą ten, kad sutaupytumėte vietos savo asmeninėje spintoje.

3 būdas: sutvarkykite likusią spintos dalį

1. Sutvarkykite bet kokias jūsų spintoje esančias dėžes. Jei jūsų spinta yra pakankamai didelė, tikėtina, kad joje sandėliuojate kitus daiktus, ne tik drabužius, pavyzdžiui, dideles dėžes, pilnas atsiminimų, senų nuotraukų, kompaktinių diskų, kurių jau 10 m. nematėte. Norėdami baigti tvarkyti savo spintą, turėtumėte peržiūrėti šias senas dėžes ir nuspręsti, ką turėtumėte pasilikti, o ką galėtumėte išmesti. Štai kaip tai padaryti:

-atsikratykite bet kokių popierių ar daiktų, kuriuos saugojote daugiau kaip metus ir kurie neturi sentimentalios vertės;

-apjunkite dėžės, kad sutaupytumėte vietos. Jei jūsų spintoje jau yra ankšta, pagalvokite apie galimybę padėti kai kuriuos daiktus į kitą vietą; pavyzdžiui, sudėkite savo senus mokyklos mokslo metų albumus knygų lentynos apačioje;

-jei iki šiol naudojote kartonines dėžes, pakeiskite jas plastikinėmis. Jos ilgiau laikysis ir bus vizualiai patrauklesnės;

-pažymėkite savo dėžes, kad kitą kartą perdėdamos į kitą vietą arba tvarkydamos savo daiktus žinotumėte, kas jose yra.

2. Sutvarkykite bet kokius kitus daiktus savo spintoje. Skirkite laiko peržiūrėti bet kokius kitus jūsų spintoje esančius daiktus, kad įsitikintumėte, jog jums vis dar jų reikia ir kad spinta yra tikrai geriausia vieta jiems laikyti. Štai keletas pavyzdžių:

-jei randate kokių nors rankšluosčių, paklodžių ar antklodžių, sudėkite jas į savo patalynės spintą;

-jei spintos gilumoje laikėte seną lauko kėdę ar kitą baldą, kurio jums iš tikrųjų nereikia, laikas jį išmesti. Jei paėmėte kažkokį daiktą ir praleidote mažiausiai 15 sekundžių bandydami suprasti, kas gi tai yra arba kam jums to galėtų reikėti, tuomet laikas jį išmesti;

-įsitikinkite, kad visų kitų daiktų, kuriuos randate, vieta tikrai yra spintoje, o ne kitoje vietoje jūsų namuose. Pavyzdžiui, jei radote elektros lempučių dėžutę, komiksų knygelių dėžę ar dėžutę šokolado, paklauskite savęs, ar nebūtų logiškiau, jei šie daiktai būtų sudėti kur nors kitur.

3. Padarykite savo spintą vizualiai patrauklesne. Išlaisvinkite savo kūrybiškumą ir pagalvokite, kaip padaryti apsirengimo rutiną ir kasdieninį rūbų ieškojimą savo spintoje malonesnį. Jei skirsite daugiau laiko tam, kad jūsų spinta atrodytų gražiai, tuomet yra mažesnė tikimybė, kad ateityje leisite jai tapti netvarkinga.

Taip pat galite išdažyti savo spintą švelnia, gražia spalva; pakabinti veidrodžius dėl blizgesio; pakabinkite papuošalus ir šalius ten, kur juos matytumėte – tol, kol jie jums netrukdo; pakabinkite nedidelį plakatą ar paveikslą, kuris kiekvieną kartą atidarius spintą priverčia jus šypsotis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis