Skalbimo mašina interjere: kaip įkomponuoti

Laikai, kai buitinė technika turėjo atlikti tik pagrindinę savo funkciją – jau praeityje. Vis dažniau technologijų gamintojai rinkai siūlo tokius produktus, kurie pagrįstai pretenduoja tapti žavingais interjero elementais.

Interjero dizaino specialistų teigimu, ekonomišką, patikimą ir išvaizdų buitinį prietaisą visuomet galima pritaikyti net ir ten, kur, rodos, to padaryti yra neįmanoma.

„Technologijos leidžia buitinės technikos prietaisus kurti vis mažesnius. Šiais laikais daiktai atlieka ne tik praktinę savo funkciją, tačiau yra ir dizaino objektai“, - įsitikinęs architektūros estetikos studijos „Arches“ architektas Arūnas Liola.

Anot specialisto, šiuo metu susiformavusios dvi buitinės technikos gamintojų stovyklos. Vieni jų stengiasi orientuotis tik į produktų techninius parametrus ir kuria prietaisus „tamsiosioms“ namų erdvėms, tuo tarpu kiti vis daugiau dėmesio skiria daikto estetikai, taip siekdami, jog įrenginys taptų ir papildoma namų interjero detale.

„Taupant vietą šiuolaikiniuose būstuose, virtuvės dažnai integruojamos į gyvenamuosius kambarius, tad atsiranda poreikis įsigyti išskirtinio dizaino, akį patraukiančią buitinę techniką“, - pasakojo „Auksinės paletės“ apdovanojimą už inovatyviausią interjerą laimėjęs architektas. Visgi nepriklausomai nuo pasirinktos vietos, visi buitiniai prietaisai atitiks žmogaus lūkesčius tik tuomet, jei bus efektyvūs ir ekonomiški.

Skalbyklė – neišvengiamas kiekvienos šeimos pagalbininkas, tad dažnas naujakurys yra priverstas pasukti galvą, kur atrasti tinkamą vietą šiam prietaisui. Specialisto teigimu, idealiausia skalbimo mašinos vieta namuose yra atskira patalpa, kurioje galėtų būti įrengta ir spinta švariai patalynei. Tačiau dauguma naujų būstų savininkų tokios prabangos sau leisti negali, tad pastariesiems A.Liola rekomenduoja skalbyklei atrasti vietą vonios kambaryje.

Laikai, kai skalbimo mašina buvo tik buities prietaisas – jau praeityje. Vis svarbesnis tampa estetinis produkto grožis, spalvos, kiti dizaino akcentai.

Architekto teigimu lietuviai buitinės technikos dizainui skiria vis daugiau dėmesio. Elegantiško dizaino įrenginiai ypač svarbūs gyvenantiems loftuose ar kituose bendrų patalpų būstuose.

„Viskas priklauso nuo įrenginio. Pavyzdžiui restoranų virtuvėse naudojamai įrangai svarbiausia, kad ji atliktų savo funkciją, tad dekoro elementų ten tikrai nereikia. Visai kitaip yra namuose, tad renkantis buitinę techniką rekomenduočiau pagalvoti, kaip ji derės su interjero sprendimais“, - teigė A. Liola.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis