Lietuvės koncepcinis prietaisas – tarp 35 pasaulio geriausių

Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto studentės Ingridos Kacėnaitės kišeninis prietaisas FABRIC PEN, padedantis pataisyti sugadintą drabužį arba atnaujinti jo dizainą, nukonkuravęs daugiau nei pusantro tūkstančio koncepcinių prietaisų idėjų, patekto tarp 35 geriausių „Electrolux Design Lab 2014“ darbų.

Drabužių priežiūros kategorijoje tarp 10 geriausių išskirtas prietaisas primena rašiklį, kuris ateities vartotojui praverstų suplėšius ar ištepus drabužį. Tereikia pagal sudėtį pasirinkti audinio tipą, nuskenuoti jo spalvą ir atspausdintu lopu bus galima užtaisyti drabužį. Taip pat šis prietaisas suteiktų galimybę drabužį paversti unikaliu pridedant originalaus dizaino, spalvų ir raštų detalių.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

„Tai primena mokslinę fantastiką, tačiau tai labai šviežia ir aktuali idėja“, - sako dizaineris Thomas Johansson.

Gamintojo nuotr.

Tarp 35 geriausių pateko ir estės Karolin Korge koncepcinis prietaisas ZERO WASTE, padedantis spręsti drabužių priežiūros ir garderobo atnaujinimo problemą. Vietoj to, kad išmestų pabodusius drabužius, vartotojas galėtų pasinaudoti perdirbimo ciklu – įdėti į prietaisą seną drabužį, specialioje kabinoje nusiskenuoti kūno parametrus, iš katalogo pasirinkti norimą modelį ir pasigaminti naują rūbą.

Gamintojo nuotr.

Iš viso šių metų „Electrolux Design Lab“ konkursui, kurio tema „Sveiki namai“, dizaino studentai iš 74 pasaulio šalių pateikė 1700 darbų. Iš Lietuvos šiemet buvo pateikta 17 projektų. Kartu su I.Kacėnaitės FABRIC PEN į geriausiųjų šimtuką buvo patekęs ir Vilniaus dailės akademijos produkto ir aplinkos dizaino katedros antrakursio Luko Avėno pasiūlytas koncepcinis mitybos papildų prietaisas POKTU.

Praėjusiais metais dviems VDA studentėms - Evelinai Kudabaitei su staltiese-kaitlente „CookCloth“ ir Austėjai Stiklerytei su sege-oro valytuvu „AirPin“ – pavyko patekti į „Electrolux Design Lab 2013“ penkiasdešimtuką.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis