Ko reikia kiekvienam kambariui

Vien balta ar smėlio spalva išdažyti kambariai gali atrodyti sterilūs ir negyvi. Vienspalvės schemos – puikus dalykas, tik nepamirškite joms suteikti spalvingų akcentų.

Kažkas gyvo. Kambariniai augalai patalpoje gali daryti stebuklus. Neturite polinkio augalų auginimui ir priežiūrai? Jokių problemų! Išbandykite šiuo metu itin madingus sukulentus, kurie pasižymi ištvermingumu. Arba kokį kitą lengvai prižiūrimą kambarinį augalą. Medžiai kambariams taip pat suteikia aukščio ir gyvybės pojūtį. Kita alternatyva – dirbtiniai augalai, kurie šiais laikais taip pat gali atrodyti labai realistiškai. Ką tik nuskintos gėlės – dar viena galimybė. Jeigu tinkamai pasirūpinsite, jos gali džiuginti jus iki dviejų savaičių. Nedidelė vazelė su gėlėmis ant virtuvės stalviršio ar kavos stalelio arba pora kambarinių augalų saulėtame lange – tai erdvei iškart suteiks jaukumo. Pabandykite ir įsitikinsite.

Kažkas juodo. Nežinia, kas pirmas sumanė šią taisyklę, tačiau ji ikrai verta dėmesio ir daugelio jau sėkmingai išbandyta. Jeigu kambarys atrodo taip, lyg jame kažko trūktų, pamėginkite pridėti jam kažką juodo. Galbūt tai galėtų būti koks juodas baldas, nuotraukų rėmelių komplektas ar ant juodos lentos kreida nupieštas ženklas – įsitikinsite, kad juoda spalva tarsi įžemina erdvę bei įveda tvarką tarp išsibarsčiusių elementų.

Tekstūra. Pabandykite kambariu suteikti tekstūros pasitelkę dėžes, kilimėlius ar pagalvėles, ir pamatysite, kad tai suteikia patalpai rafinuotumo, o tuo pačiu ir įdomumo. Jeigu jūsų sofa su didelėmis pagalvėmis, tačiau vistiek atrodo nepatraukliai, jai gyvybės gali suteikti užtiesalas. Pakanka ant lovos krašto padėti sulankstytą užtiesalą ir jis gali viską tarpusavyje susieti. Pinti krepšiai malkoms, žaislai, kelios pagalvėlės ar knygos yra dar keli būdai, kaip suteikti erdvei tekstūros, jau nekalbant apie tai, kad jie atkuria tvarką chaotiškame kambaryje.

Shutterstock nuotr.

Knygos. Daug kas neįsivaizduoja kambarių be knygų. Jos tinka bet kuriame kambaryje, ar tai bus lengvo turinio knygos ant žurnalinio staliuko, ar receptų knygos virtuvėje, o galbūt vaikiškos knygutės šeimos svetainėje. Tam visiškai nereikia būti aistringu skaitytoju ar turėti milžiniškos knygų prigrūstos lentynos. Knygos gali tarnauti kaip gražus akcentas bei suteikti svarumo kitiems daiktams, į kuriuos norėtųsi atkreipti dėmesį.

Asmenybė. Jeigu jūsų kambarys primena tokį, kokių šimtus galima išvysti baldų salonuose, vadinasi, jūs nesuteikėte jam savo asmenybės dalies. Namai turi atspindėti tuos, kurie juose gyvena, tad pabandykite išryškinti jūsų šeimos pomėgius, interesus ir keliones per aksesuarus, galinčius papasakoti jūsų istorijas. Vietoj įprastinių vietų, kur perkami panašūs daiktai, kodėl neužsukti į mažiau įprastas, tarkime, blusų turgų. Istoriją perpasakojantys aksesuarai ne tik atkartoja jums reikšmingą istoriją, bet ir suteikia temų pokalbiams, o kambariui – gyvybės. Nuotraukos – tik viena galimybių tai padaryti. Įrėminti įsimintini daiktai, kelionėse įsigyti suvenyrai, jūsų kolekcijos – tai dar keli variantai, suteikiantys jūsų namams asmeniškumo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis