Spalvos irgi gali kandžiotis. Kaip išsirinkti tinkamą spalvų derinį?

Jei manote, kad salotinės ir juodos spalvos virtuvės baldų komplektą gali užsisakyti tik ekstravagantiškas modernizmo gerbėjas – klystate.

Galbūt toks spalvų derinys akių nedraskytų ir Jūsų nedideliame bute? Pakalbėkime apie paprastesnius, bet kiekvieną namų svečią pribloškiančius ir šeimininkus džiuginančius spalvų sprendimus. 

Egzistuoja daugybė spalvų ir interjero derinimo teorijų. Paprasčiausias būdas padėti sau apsispręsti, kokių spalvų baldai turėtų užpildyti Jūsų erdvę – pažvelgti į savo asmenybę. Bet tai nereiškia, kad jei šiandien Jus apšaukė vadovas ir sugedo automobilis, tai turite savo svetainės baldus pasirinkti juodus. Tai reiškia, kad turite atsižvelgti kam baldai bus skirti, kokiose erdvėse jie stovės ir kokią funkciją Jūsų gyvenime jie atliks.

Spalvos daro įtaką žmogaus psichikai ir reakcijoms. Dėl tos priežasties dauguma biurų renkasi neutralių spalvų derinius baldams. Daugiausiai dominuoja baltos ir pilkos atspalvių baldų deriniai. Tai saugios spalvos, kurios neblaško dėmesio. Nors kai kuriose kompanijose, pavyzdžiui, reklamos agentūrose, spalvos gali tapti ir įkvėpimo šaltiniu.

Pasak Ellin baldų specialistų, reikia prisiminti ir tai, kad šaltų ir šiltų spalvų deriniai dažnai nesiderina ir gali erzinti. Taip pat ryškias spalvas reikėtų derinti su blankesnėmis.

Tai kokias spalvas pasirinksite jūs?

1. Baldų derinių su raudona spalva reikėtų vengti vaikų kambaryje. Ši spalva intensyvi ir aktyvina psichiką. Todėl, jei vaiko lovelė bus raudona, jis gali sunkiau užmigti. Tuo tarpu, miegamojo baldų komplekte arba Jūsų darbo kambaryje baldai su raudonos spalvos deriniais tikrai ras vietą. 

2. Juoda nėra vien liūdesio spalva. Juodos spalvos baldai puikiai dera prie klasikinių balsvų atspalvių sienų. Be to, juoda spalva aktyvina protinį darbą ir padeda susikaupti, todėl jei išsirinksite darbo kambario baldų komplektą, neatmeskite juodos spalvos pasirinkimo. 

3. Pastelinių spalvų deriniai su balta yra saugus pasirinkimas. Galima beveik garantuoti, kad naujieji Jūsų baldai atrodys tiesiog žaviai. Taip pat pastelinių spalvų derinimas su balta leidžia pasireikšti Jūsų vaizduotei užsisakant baldus. Mat galite rinktis net kelis atspalvius, o balta viską sujungs į harmoningą vaizdą. 

4. Oranžiniai ir geltoni atspalviai yra nuotaikingi ir skatina saviraišką. Tokių spalvų derinius drąsiai galite rinktis vaikų kambariui ar šeimos bendravimo erdvei – svetainei. 

5. Ruda baldų spalva tikra klasika. Tiesa, nereikia įsivaizduoti tarybinių laikų sekcijos tėvų namuose. Šokoladinės rudos ir baltos deriniai jau tapo šiuolaikinio baldų dizaino klasika.

Informacija iš: www.ellin.eu

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis