6 patarimai, kaip studentišką būstą paversti namais

Prieš mokslo metų pradžią ieškoję, kur įsikurti, dabar studentai suka galvas, kas naujuosius namus be didelių išlaidų padarytų širdžiai mielesniais. Tokiais, į kuriuos norėtųsi sugrįžti, kuriuose būtų patogu mokytis ir ilsėtis. Pateikiame šešis patarimus, kurie padės prisijaukinti šaltas bendrabučio ar nuomojamo būsto erdves.

1. Papildomas apšvietimas. Jis jūsų asmeninei erdvei bendrabutyje ar nuomojamam kambariui suteiks daugiau jaukumo bei privatumo. Pasirūpinkite kokybiška staline lempa, kurią prireikus nuo rašomojo stalo galėtumėte persikelti prie lovos ar kitos vietos.

Taip pat praverstų prie sienos greta lovos pritvirtinama naktinė lemputė – be pagrindinės savo paskirties, ji sukurs romantiškesnę aplinką, kai atitrūkę nuo mokslų žiemos vakarais norėsite tiesiog ramiai pagurkšnoti arbatos ir atsipūsti.

2. Talpios lentynos. Jos tampa tikru išsigelbėjimu bandant išsitekti nedidelėje erdvėje. Aukštose neplačiose lentynose verta laikyti ne tik knygas, bet ir buities reikmenis. Jie mažiau matysis sudėti į kartonines ar plastikines dėžės.

Išnaudokite erdvę virš durų, lovos, rašomojo stalo, langų. Rinkitės šviesių atspalvių, lengvos konstrukcijos lentynas – tuomet kambarys atrodys erdvesnis. 

Shutterstock nuotr.

3. Patogi lova. Tai, pirmiausia, geras čiužinys. Deja, tas, kuris pasitinka naujakurius bendrabučiuose ar nuomojamuose būstuose, paprastai nebūna nei naujas, nei patogus. 

Gamintojo nuotr.

Geriausias būdas gerai išsimiegoti neperkant naujo – įsigyti papildomą čiužinuką. Toks yra 6 centimetrų aukščio „Dormeo Renew“ čiužinukas iš viskozės elastinės medžiagos. Užtiestas ant bet kokio čiužinio jis prisitaiko prie miegančiojo kūno temperatūros ir išsigaubia pagal kūno formą bei svorio. Jis suteikia atramą sąnariams ir raumenims, pagerina miegą.

Gamintojo nuotr.

Studentai lovoje dažnai ne tik miega, bet ir skaito ar užkandžiauja, todėl lengvai skalbiamas ir čiužinuką saugantis užvalkalas – „Dormeo Renew“ privalumas. Šis užvakalas užtikrina higienišką aplinką ir čiužinuko ilgaamžiškumą.

4. Tvarka. Nepaverskite savo naujųjų namų daiktų saugojimo ir sandėliavimo vieta. Viską, kas nėra tuo metu reikalinga, išvežkite į tėvų namus, parduokite, atiduokite kitiems ar išmeskite.

Prie įėjimo į kambarį besimėtantys batai ne tik trukdo praeiti, bet ir nuteikia neigiamai vos pravėrus duris. Jiems skirkite lentynėlę šalia durų ar laikykite spintoje. 

Shutterstock nuotr.

Išnaudokite erdvę po lova – ten laikykite retai naudojamus daiktus bei drabužius.

Priklijavę ar į spintos duris įsukę kabliukų turėsite kur pasikabinti chalatą, megztinį, rankšluostį, aksesuarus.

5. Namų tekstilė. Jaukumo gyvenamajai erdvei suteiktų minkštas lovos užtiesalas bei kelios žaismingų atspalvių pagalvėlės, taip pat užuolaidos. Nebūtina jų pirkti naujų ar siūdintis pagal užsakymą – geros būklės ir nebrangių galima aptikti skelbimų puslapiuose ar dėvėtų drabužių parduotuvėse.

Shutterstock nuotr.
 
Didžiulis kokybiškas, tamsesnių atspalvių kilimas kambariui suteiktų ne tik žavesio – užsukusiems svečiams ant jo susėsti būtų kur kas maloniau nei ant šaltų grindų.

6. Mieli akcentai. Virš rašomojo stalo ar prie lovos pritvirtinę kamštinę arba magnetinę lentą ten galėsite prisegti šeimos narių, bičiulių nuotraukų, pasikabinti paskaitų tvarkaraštį, įvairius priminimus.

Shutterstock nuotr.
 
Nuotraukomis ar mielais niekučiais galima dekoruoti didelio pakabinamo veidrodžio kraštus ar rėmą, taip pat laisvą sieną.

Užsakymo nr.: PT_65842812

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis