Pagrindiniai principai, kaip namuose atsikratyti blogo kvapo

Jūsų namų atmosfera yra labai svarbi, nes būtent dėl jos jūs mylite savo namus. Jei dažnai keliaujate, tuomet namų kvapas ir tai, kaip juose jaučiatės, jus labiau veiks nei jūsų namų dekoras. Tad nuo ko namai skaniai kvepia, o kas prisideda prie jų prasto kvapo?

Išsiaiškinkite kvapo kaltininkus: Yra nemažai dalykų, kurie prisideda prie jūsų namų kvapo: pelėsiai, senas namas, gyvūnai, maistas ir kasdieninis švaros režimas, prasta oro cirkuliacija, rūkymas, seni daiktai – kilimai/tapetai ir begalė kitų. Pirmiausia jums teks nustatyti iš kur tas kvapas sklinda. Jei savo namuose gyvenate ilgesnį laiką, galite pasidaryti nebe toks jautrus kvapui ar net apskritai prie jo priprasti, tad teks paprašyti draugo ar kaimyno, kad jis pasakytų, kas jūsų namuose skleidžia nepageidaujamus kvapus.

Problemos sprendimai:

Pelėsiai: Jei pelėsių kvapas sklinda iš sename name, pasistenkite perdažyti sienas, pakeisti tapetus, kilimą ir atnaujinti medines grindis. Pelėsių kvapu atsikratyti yra sudėtingiausia, nes kvapas gali būti „įsitvirtinęs“ pačiame name.

Gyvūnai: Gyvūnų kvapai gali sklisti iš jų paliktų dėmių kilimuose ar balduose arba jie gali sklisti nuo šlapių gyvūnų kailio. Pamėginkite nuolat valyti savo kilimus su garais ir išmokykite gyvūnus savo reikalus atlikti jiems skirtame tualete. Prieš siurbdami kilimą, pamėginkite jį pabarstyti soda arba kūdikiams sausinti skirtais milteliais.

Daugiau apie gyvūnų kvapo naikinimą skaitykite ČIA

Maistas bei kasdienis švaros režimas: Jūsų namų švaros režimas ir nuolat gaminamas maistas taip pat gali būti namų kvapo kaltininkai. Tai nereiškia, kad turite pakeisti savo maisto gaminimo įpročius, tačiau jums gali tekti pakeisti virtuvės valymo ir vėdinimo įpročius. Gamindami būtinai naudokitės garų surinktuvu, nes taip pašalinsite maisto kvapus iš oro. Kuo dažniau ištuštinkite šiukšlių dėžę, ypač jei joje yra maisto likučių, ir pabandykite naudoti du šiukšlių maišus vietoj vieno. Virtuvėje turėkite neutralizatorių, kuris išstumtų gaminant sukuriamus kvapus. Kuo greičiau įjunkite šiukšlių smulkintuvą, kai ten įmesite maisto likučius ir kartu susmulkinkite šviežią citriną, kad aparatas būtų švarus ir nedvoktų.

Prasta oro cirkuliacija ir rūkymas: Abi problemas galima išspręsti nuolat atidarant langus, kad šviežias oras užlietų jūsų namus. Pagal gamintojo instrukcijas pakeiskite šildymo/kondicionavimo sistemos oro filtrus. Galite nusipirkti kvepiančius įdėklus, skirtus jūsų ventiliacijos sistemai, kurie paskleis kvapą jūsų namuose. Pasistenkite nerūkyti namuose, nes tik taip pavyks atsikratyti įsigėrusio dūmų kvapo. Jis įsigeria į apdailos detales ir gali išlikti daugelį metų.

Daugiau apie rūkymo kvapo naikinimą skaitykite ČIA

Išlaikykite gerą namų kvapą: Kai išspręsite pirmąją problemą, jums teks laikytis naujo namų švaros režimo, nes tik taip jūsų namai nuolat kvepės gerai. Jei blogas kvapas sklisdavo dėl to, kad namai buvo nešvarūs, bus svarbu dažniau ir kruopščiau juos valyti. Išmokykite vaikus, kad sporto drabužius, patalynę ir rankšluosčius reikia nuolat skalbti, nes būtent čia slepiasi bakterijos, kurios sukelia blogus kvapus.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis