Panaudok derlių: 4 patiekalai pietums iš obuolių

Obuolys ne vienam yra vienas mėgstamiausių vaisių - jis paprastas, bet  labai naudingas ir skanus. Tiesa, kiekvieną rudenį ateina laikotarpis, kai graužti obuolius kiek pabosta, tuomet pereinama prie jų kepimo orkaitėje, kol pabosta ir tai. Taip turite kelias dėžes obuolių, bet nežinote, ką su jais nuveikus. Pateikiame Jums keturis receptus, kaip obuoliais pagardinti šeimos pietus. Tikri obuolių mėgėjai gali pamėginti visus šiuos patiekalus pietumsparuošti iš karto!

Sriuba:

Obuolių sriuba su makaronais
(2 porcijos)
Reikės: 100 g makaronų penne (vamzdeliai nupjautais galais), 2 saldžių obuolių, grietinės.

Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklides. Žieveles užpilkite litru vandens ir virkite, kol jos pasidarys minkštos. Tada nuovirą nukoškite, sudėkite kubeliais supjaustytus obuolius ir cukraus pagal skonį. Makaronus pusiau išvirkite pasūdytame vandenyje, perplaukite šaltu vandeniu ir sudėkite į obuolių sultinį. Virkite ant stiprios ugnies, kol suminkštės obuoliai. Patiekite sriubą su grietine.

Karštas patiekalas:

Lazanija su obuoliais

Reikės: 8 lazanijos lakštų, 700 g obuolių, 2 stiklinių trinto čederio sūrio, 1 stiklinės rikotos sūrio, 6 šaukštų rudojo cukraus, 6 šaukštų miltų, 3 šaukštų sviesto, 1 kiaušinio, ¼ stiklinės cukraus, 1 šaukštelio smulkiai kapotų migdolų, ½ šaukštelio cinamonų, žiupsnelio muskato riešuto. Kremui:1/3 stiklinės cukraus, 1 stiklinės grietinėlės.

Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Kruopščiai išmaišykite čederio, rikotos sūrius, migdolus, kiaušinį ir baltą cukrų. Obuolius nulupkite, supjaustykite ir pakaitinkite svieste iki minkštumo. Lazanijos lakštus apvirkite, paskalaukite šaltame vandenyje ir nusausinkite. Sudėkite sluoksniais obuolius, lazanijos lakštus ir sūrių masę į skardą (pirmas sluoksnis lazanijos, paskutinis – obuolių). Sumaišykite miltus, muskato riešutą, rudąjį cukrų, cinamoną, šiek tiek apkepkite svieste ir užpilkite ant viršaus. Suplakite grietinėlę su ruduoju cukrumi, atšaldykite. Patiekite šiltą lazaniją su plakta grietinėle.

Vietoj salotų:

Obuoliai su grietine ir cinamonu
(2 porcijos)

Reikės: 3 obuolių, šaukštelio cinamonų, 200 g grietinės.
Išpjaukite obuolių sėklides, supjaustykite gabaliukais, sudėkite į keptuvę, apibarstykite cinamonais ir troškinkite uždengę savo sultyse 5 minutes. Jeigu obuoliai rūgštūs, galima pagal skonį įberti cukraus. Patiekite su grietine.

Desertas:

Kepti obuoliai su varške
(2 porcijos)

Reikės: 2 obuolių, 100 g riebios varškės, 1 kiaušinio, vanilinio cukraus, vyšnių uogienės.
Obuolius perpjaukite per pusę, šaukštelių išskobkite sėklides. Varškę gerai ištrinkite šakute, įkulkite kiaušinį, įberkite pagal skonį vanilinio cukraus. Į išskobtus obuolius dėkite varškės masę ir kepkite orkaitėje 10 minučių. Patiekite su vyšnių uogiene.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis