Sužinokite, kokios gėlės įkvepia keisti gyvenimą, o kurios – čiulpia energiją

Melancholikams ir flegmatikams reikėtų savo namuose turėti augalų, žydinčių ryškiais žiedais – raudonais, oranžiniais, geltonais. Cholerikams ir sangvinikams labiau tiks melsvų, violetinių, baltų atspalvių gėlės ir švelni žaluma.

Pakalnutės, arbatinės rožės, chrizantemos ramina. Viksvuolės, difenbachijos, filodendrai normalizuoja oro drėgnumą, jį suminkština. Šiuos augalus gerai laikyti virtuvėje.


Tiesiog tingintiems, nepriklausomai nuo temperamento, geriau auginti alavijus, kaktusus ir dekoratyvines palmes. Palmės ne tik džiugina akį, bet yra namų psichoterapeutai. O kaktusai geri tuo, kad būdami labai nereiklūs, turi stiprią energetiką ir gali sugerti sunkią neigiamą energiją. Kaktusai, žinoma, dykumų augalai, tačiau vis tiek retkarčiais reikia juos palaistyti, nes labai išdžiūvę jie ima maitintis namų energija.


Fikusai labai dažnai tampa vieni mėgstamiausių namų augalų. Ir ne veltui. Jie puikiai slopina agresyvumą ir pyktį, sukuria gerą atmosferą ir santykių harmoniją. Fikusą galima palyginti su dulkių siurbliu, kuris išvalo erdvę nuo mūsų nerimo dulkių. Jie mėgsta šviesias patalpas, saikingą laistymą ir dažną purškimą, ypač kai namai jau šildomi.


Pačios paprasčiausios pelargonijos išskiria dalelytes, kurios apsaugo organizmą nuo piktybinių auglių. Paprasta kambarinė pelargonija priklauso augalams, turintiems galingą teigiamą energiją. Eteriniai aliejai, kuriuos išskiria šios gėlės, dėl savo baktericidinių savybių apsaugo nuo plaučių ligų ir gerina medžiagų apykaitą. Mūsų senelės žinojo, kad skaudant galvai reikia į ausį įdėti sumaigytą pelargonijos lapelį kaip kompresą. Po sunkios darbo dienos atgausite jėgas, jei pasėdėsite šalia pelargonijos. Tačiau šalia lovos arba nedideliame miegamajame pelargonijų statyti nereikia – ilgai kvėpuojant jų eterinius aliejus, gali įsiskaudėti galvą.


Tradeskantė – taip pat gera gėlė, gana paplitusi ir labai nereikli. Ji lengvai ištveria šilumą ir šaltį, gerai auga užtamsintuose kambariuose, nors šviesioje patalpoje jos lapai tampa ryškesni. Tradeskantė turi dar vieną gerą savybę – ši gėlė yra namų sėkmės energijos indikatorius. Ten, kur bloga energija, ji pradės gelsti ir mes lapus. Perstatysite augalą į kitą vietą – jis vėl vešliai išsikeros.


Tiems, kurie labai pavargo nuo mūsų skubraus gyvenimo, reikia priminti rozmariną. Jis puikiai šalina nuovargį, leidžia atsikratyti baimės, nerimo, nemigos. Ypač gerai veikia pagyvenusius žmones, kuriems trūksta jėgų, padeda sureguliuoti energijos pertvarką pastojus, sumažina nėščiųjų toksikozę ir dirglumą. Be to, šis puikus kvepiantis augalas vartojamas gaminant žuvies ir mėsos patiekalus. Galite šakelę rozmarino įmerkti į aliejų – jis suteiks subtilų aromatą. Vasarą šis augalas gali su jumis važiuoti į sodybą ir puikiai augs atvirame grunte. Tačiau nepalikite jo sklype žiemoti – rozmarinas tipiškas Viduržemio jūros baseino augalas neišgyvens šaltos žiemos.


Nuostabiosios orchidėjos – tai augalai, sugeriantys jūsų energiją. Ypač stipri jų įtaka naktį ir auštant. Orchidėja labai kaprizinga, reikli ir reikalaujanti kruopščios priežiūros. Bendrauti su orchidėja ypač pavojinga silpniems ir neryžtingiems žmonėms.


Beje ir paparčiai priskiriami tiems augalams, kurie čiulpia energiją. Tačiau skirtingai nei orchidėjos, jie labai gerai sugeria būtent neigiamą energiją. Paparčiai – vieni iš nedaugelio augalų, kurie yra puikūs televizoriaus kaimynai. Šie augalai prigesina negatyvų aparato spinduliavimą, tačiau tokia kaimynystė jiems tik į naudą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis