Dantų krapštukai – dvylika protingų panaudojimo būdų

Dantų krapštukai gali nuveikti kur kas daugiau, nei vien tik užtikrinti jūsų žavią (t.y. be petražolių tarpdančiuose) šypseną. Dantų krapštukų forma, aštrūs galai ir lengvumas paverčia juos naudingu įrankiu namų ūkyje. Štai kodėl vertėtų visada jų turėti po ranka, kad galėtumėte išspręsti panašaus pobūdžio problemas.

1. Sutaisykite klibančią kėdę
Jums gali pakakti dantų krapštuko, kad pamėgta sena klibanti kėdė atgautų savo tvirtumą. Tiesiog įsprauskite krapštuką į tą vietą, kur klibanti kėdė koja liečiasi su sėdyne, o likusią jo dalį nulaužkite.

2. Išvalykite dušo galvutę
Pamerkite dušo galvą nakčiai į actą, o paskui dantų krapštuku išvalykite visus likusius nešvarumus ir vėl galėsite mėgautis laisva vandens srove.

3. Atnaujinkite persuktą sriegį
Nuolat keičiant vyrius ar rankenas, varžto anga gali nusidėvėti. Užpildykite atsiradusią erdvę pora dantų krapštukų ir jis vėl puikiai priglus.

4. Deramai įsiūkite sagą
Kai siuvate naują sagą, tarp jos ir palto ar palaidinės įsprauskite dantų krapštuką – jis sukurs šiek tiek erdvės, kuri vėliau padės sagai tinkamai atlikti jos funkciją.

5. Užpildykite mažas skylutes medinėse grindyse
Jeigu meistraujate iš laivyboje naudojamų padėklų ar dirbate su perdirbta mediena, bet kokias atsiradusias skylutes galite užpildyti dantų krapštukais. Jie taip pat puikiai pasidengia dažais, kaip ir bet koks medis.

6. Išvalykite TV pultelį
Jeigu reikia išvalyti nuotolinio valdymo pultelį, nešvarumus iš siaurų plyšelių pašalinti padės ne kas kitas, o dantų krapštukas.

7. Priklijuokite karoliukus ar blizgučius
Jeigu mėgstate daug ką pasigaminti patys, žiūrėkite, kad po ranka visada turėtumėte dėžutę su dantų krapštukais. Jų plonumas pasitarnaus tuomet, kai reikės nupiešti kažką labai sudėtingo ar priklijuoti smulkias detales.

8. Pažymėkite patiekalus
Jeigu jūsų šeimos nariai mėgsta nevienodai paruoštus suvožtinius, juos atskirti padės įvairių spalvų dantų krapštukai, susmaigstyti į skirtingus patiekalus.

9. Sutvarkykite įlūžusį nagą
Jeigu norite išgelbėti savo manikiūrą, įskilusį nagą iš apačios pabandykite suklijuoti specialiai tam skirtais klijais, kuriuos užtepti geriausia dantų krapštuku.

10. Išvalykite šepetį
Dantų krapštukas gali padėti išvalyti visus tarp šepečio šerelių įstrigusius plaukus ir nešvarumus.

11. Paspauskite perkrovimo mygtuką
Beveik visi elektronikos gamintojai kuria savo prietaisus taip, kad šiam mygtukui nuspausti omenyje turimas dantų krapštukas.

12. Patikrinkite kambarinių augalų dirvožemio drėgnumą
Jeigu nesinori į žemę kišti pirštų, šį nešvarų darbą vietoj jūsų gali atlikti dantų krapštukas. Jeigu ištraukus jis bus drėgnas ir purvinas, tuomet augalas laistymo dar gali palaukti.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namaiprenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis