Interjeras, kuriame pasijunti it kavos pupelių maiše

„DonCafé House“ kavinių dizaino koncepcija originali – į šią aplinką patekęs žmogus jaučiasi it atsidūręs kavos pupelių maiše. Šįkart pristatome jų kavinę Peče, Kosove.

Erdvi patalpa suteikė agentūros „Innarch“ dizainerių komandai galimybę žaisti organinėmis formomis ir taip sukurti naujas funkcionalias erdves. 

Įvairiai išlankstyta sienas dengianti fanera įvairiuose lygmenyse suformuoja sėdimas vietas. O patalpos viduryje atskirai nuo visko stūkso „S“ formos suolas, žvelgiantis į abi puses, – tai visą erdvę sujungiantis elementas.

Stalai ir kabantys šviestuvai primena asimetriškai išdėliotas kavos pupeles. Būtent taip ir sukuriamas įspūdis, kad atsidūrėte kavos maiše.

Erdvę sudaro dvi organiškos sienos / sėdėjimo erdvės. Jos yra ir funkcionalios, ir dekoratyvinės.

Priekinė stiklinė siena priešais barą padengta plastikine plėvele su išspausdintomis pupelėmis. Ji ir atskiria kavinę nuo prekybos centro, ir jungia – taip į erdvę patenka natūrali šviesa iš prekybos centro. 

Baro forma taip pat turi svarbų vaidmenį – čia gimsta meniu pristatoma kavų ir skonių įvairovė. Išorinis perimetras, atspindintis baro dinamiką, padengtas organišku sluoksniu, kurį laiko 4 cm storio faneros dalys. Dekoratyvinė siena už baro atskiria barą ir virtuvę. Projektas buvo įgyvendintas naudojant 2 ir 4 cm storio fanerą.

Siekiant išgauti organišką formą, fanera buvo atskirai dalimis suformuota CNC staklėmis ir po to surinkta. Visi faneros elementai buvo kuriami atskirai – tai būtina sąlyga tam, kad būtų galima išgauti tokią formą.

Visa erdvė susideda iš 2 089 faneros dalių, kiekviena jų buvo suformuota, suprojektuota, išpjauta ir vėliau surinkta.

PROJEKTAS
Kavinė „DonCafé House“
Dizaineris
„Innarch“
Klientas
„DonCafé House L.L.C.“
Vieta
Pečas, Kosovo Respublika
METAI
2013 m.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis