Dešimt dalykų, kurių nevalome, nors turėtume

Pats metas nustoti ignoruoti šias vietas, kur knibždėde knibžda mikrobai.

1. Virtuvės kempinės
Vienintelis darbas, kurį atlieka jūsų virtuvės kempinėlė – sugeria į save bakterijas. Taigi, jeigu nenorite „plauti“ indų su tokia kempinėle, privalote ją dezinfekuoti arba reguliariai keisti. Jeigu norite dezinfekuoti, pasigaminkite vandens ir baliklio mišinį. Taip pat kempinėlę galima išplauti indaplovėje ar pakaitinti mikrobangėje. Vis dėlto, jeigu nuspręsite pakaitinti ją mikrobangėje, prieš tai sušlapinkite, kad kempinėlė neužsidegtų.

2. Tarp prietaisų
Tarp jūsų šaldytuvo ir jūsų virtuvės baldų stalviršio gali būti vos matomas plyšelis, tačiau ten tūno labai daug nešvarumų. Visus kampus ir plyšius išvalyti galima panaudojus ilgą dulkėgaudį ar siaurą dulkių siurblio antgalį.

3. Daugkartiniai pirkinių maišai
Medžiaginiai pirkinių maišai – tikrai ekologiškas sprendimas, tačiau turint omenyje priežiūrą, jie niekuo nesiskiria nuo kitų audinių. Bet kokioms užsilikusioms maisto bakterijoms išplauti reguliariai šiuos maišus sumeskite į drabužių skalbyklę, prieš tai išverskite. Jeigu norite išdžiovinti džiovyklėje, atkreipkite dėmesį į audinį.

4. Šaldytuvo durelių lentynos ir stalčiai
Tikriausiai retkarčiais nuvalote vidines šaldytuvo lentynas, tačiau nepamirškite ir visų likusių paviršių. Reguliariai išimkite durų lentynėles ir visas dėžutes, nuplaukite jas šiltame muiluotame vandenyje – tai padės atsikratyti maisto bakterijų.

5. Ant daiktų viršaus
Nematote ir širdies neskauda? Taip elgtis nederėtų. Būtina valyti ne tik šaldytuvo viršų, bet ir daugybę kitų aukštai esančių paviršių. Štai dažniausiai užmirštamos vietos: šviestuvai, spintelės ir apvadai aplink duris ir langus.

6. Lubų ventiliatorius
Jeigu nematote ant lubų ventiliatoriaus menčių esančių dulkių, dar nereiškia, kad jų ten nėra. Kad tos dulkės neskraidytų ore, būtina lubų ventiliatorių nuvalyti dulkėgaudžiu.

7. Smulki elektronika
Ar žinote, kad jūsų televizoriaus pultelis yra vienas nešvariausių daiktų namuose. Ne mažiau bakterijų susikaupę ir ant jūsų mobilaus telefono ar ausinių. Todėl būtina šiuos ir kitus panašius daiktus reguliariai valyti dezinfekuojančia šluoste. Įsitikinkite, kad valiklis nekenkia jūsų mobiliam telefonui.

8. Grindų šepetys
Taip, daiktus, kuriais valote, taip pat būtina valyti. Šepečiai padeda atsikratyti dulkių ir šiukšlių, tačiau šluojant visa tai taip pat įstringa tarp šerių. Todėl būtina šepečio galvą išplauti šiltame muiliname vandenyje arba išsiurbti (paskui nepamirškite išvalyti siurblio antgalio).

9. Kepurės, šalikai ir pirštinės
Kaip ir bet kuris kitas drabužis, šilti viršutiniai drabužiai kaip pat surenka bakterijas ir negyvos odos daleles. Todėl kepures, šalikus ir pirštines būtina reguliariai plauti. Jeigu jūsų pirštinės odinės, tuomet nuvalykite specialia odai skirta šluoste.

10. Sporto drabužių krepšys
Po intensyvios treniruotės juk neleidžiate sau neplauti sporto drabužių, tai kodėl pamirštate pasirūpinti krepšiu, kuriame juos transportavote? Jeigu jį galima plauti skalbimo mašinoje, tai ir darykite reguliariai. Jeigu jūsų krepšys į skalbimo mašiną netelpa arba jo ten plauti negalima, išvalykite jo vidų ir išorę drėgna šluoste, paskui viduje šiek tiek pabarstykite sodos – ji sugers nemalonius kvapus.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namaiprenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis