Šiuolaikiškas žvilgsnis į klasikinį dvarą

Pasaulinio garso šefo Gordono Ramsay’io restorano, įsikūrusio viešbutyje
„The St. Regis Doha“ Katare, dizainu buvo siekiama sukurti elegantiško, klestinčio Anglijos dvaro, kuriam būdinga didžiulė vidaus ir lauko erdvių bei potyrių įvairovė, įspūdį.

Structum nuotr.

Restorano „Gordon Ramsay“ dizaino autorius – „Rockwell Group Europe“. Tai vienas iš dešimties restoranų, veikiančių viešbutyje „The St. Regis Doha“. Galvojant apie restorano dizainą, buvo siekiama sukurti elegantiško, klestinčio Anglijos dvaro, kuriam būdinga didelė vidaus ir lauko erdvių bei potyrių įvairovė, įspūdį. Restorano interjere gausu baltos, dramblio kaulo spalvų ir kitų šiltų atspalvių.

Structum nuotr.
Structum nuotr.

Baras / saloninis baras

Pirmiausia patenkama į vidinę oranžeriją, kur įrengtas saloninis baras. Ši pavėsinę primenanti konstrukcija puošta medžiagos spaudais, atspindinčiais šiandieninį Didžiosios Britanijos kraštovaizdį. Saloninio baro viduje „Rockwell Group Europe“ įrengė apversto medžio formos šviesos instaliaciją – įspūdingo dydžio interjero detalę, kurioje panaudotos ir siurrealistiškos Lewiso Carrollio kūrybos idėjos. Saloninį barą puošiančios sofos ir kėdės primena klasikinę bendrovės „Chesterfield“ sofą, kuri šįkart interpretuojama naujai, pasitelkiant šiuolaikinę madą ir medžiagas. 

Structum nuotr.

Oficialių pietų salė

Apėję saloninį barą, pasieksite dvejas duris, vedančias į erdvę, skirtą oficialiems pietums. Ši dalis projektuota kaip klasikinis kambarys, kurį puošia marmurinis židinys ir šiuolaikiški stikliniai sietynai.

Patalpos viduryje stovinčią kompoziciją apšviečia šviesa, krintanti per akies formos langą. Gipsinės sienų juostos įrėmina sidabrinius tapetus. Stalus, stovinčius arčiausiai langų, supa plonos ovalo formos užuolaidos ir sukuria dar intymesnę aplinką. 

Structum nuotr.

Privataus valgomojo biblioteka

Saloninę biblioteką, esančią šalia privataus valgomojo, puošia įmontuotos knygų lentynos – čia laikomos knygos ir meno kūriniai padeda patalpą paversti įspūdingų ir elegantiškų namų kambariu. 

Structum nuotr.

Vyno rūsys

Keliaudami į bistro stiliaus restoraną „Opal by Gordon Ramsay“, lankytojai praeina pro vyno rūsį, kuris gali pasigirti didžiausia viešbutyje vyno kolekcija. Nišose laikoma ir demonstruojama 1 800 butelių, atsirado vietos ir vyno degustavimo stalui. Dryžuoto medžio rėmai pasikelia keturis metrus ir virsta kabančiomis lempomis, apšviečiančiomis ekspoziciją ir vyno degustavimo spinteles.

Žalių jūrų gėrybių baras

Įveikus vyno rūsį, patenkama į žalių jūrų gėrybių barą, kurį įrėmina siena, puošta vario mozaika, ir pertvara – pro čia patenkama į terasą. Baras – it elegantiška vitrina, kurioje susilieja Kalkutos marmuras, medis ir bronza.

Picų baras

Priėję picų barą, žinosite, kad pasiekėte restorano „Opal by Gordon Ramsay“ teritoriją, skirtą ne taip oficialiai leisti laiką. Čia medinėje krosnyje kepamos picos ir duona. Pats baro pagrindas pagamintas iš marmuro, medžio ir bronzos spalvos metalo, jame įtaisyta stiklinė vitrina sūriams. Barą rėmina siena, puošta vario mozaika, ir pertvara – šie elementai atkartoja žalių jūrų gėrybių baro erdvę.

Restoranas

Patalpa išsiskiria panoraminiais Dohos prieplaukos vaizdais, kuriuos pabrėžia pačiame kambario centre iškirstas didžiulis langas. Šią valgymo zoną supančios pertvaros pabronzuotos, o jas puošia ant veltinio spausdinti kraštovaizdžio peizažai. Peršviečiamos pertvaros atskiria restorano „Opal“ valgymo zoną, bet leidžia ją matyti.

Lauko kavinė

Į terasą lankytojai patenka per žalių jūrų gėrybių baro erdvę. Stalai išdėstyti po kolonomis, aptrauktomis medžiaga. Terasos baldai yra tarsi šiuolaikiška vielinių britiško sodo baldų interpretacija. Šalia lauko baro „Rockwell Group Europe“ įrengė tris palapinę primenančias konstrukcijas – lauko poilsio zoną, pratęsiančią barą.

ARCHITEKTAI
„Rockwell Group Europe“
http://www.rockwellgroup.com
DARBAI
Architektūrinis, interjero ir apšvietimo dizainas, pagal užsakymą gaminamų baldų ir įrenginių dizainas
Klientas
„Starwood Hotels and Resorts“
Paskirtis
Restoranas ir baras
VIETA
Viešbutis „The St. Regis Hotel“, Doha, Kataras
PLOTAS
Vidus: 881 kv.m ir 183 kv.m
SĖDIMOS VIETOS
Baras: 4
Saloninis baras: 42
Oficialių pietų salė: 40
Vyno rūsys: 6
Picų baras: 8
Kavinė „Boxwood Café Dining“: 84
Kavinės „Boxwood Café“ pusiau privačios salės: 20
Lauko kavinė: 38
Lauko poilsio baras: 30
Privatus valgomasis, prieškambaris: 7
Privatus valgomasis: 10
Metai
2012 m.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis