9 patarimai, kaip įrengti namus, kad jie atrodytų prabangiai

Visiškai nebūtina išleisti daugybės pinigų, kad namai atrodytų prabrangiai. Pateikiame devynis patarimus, kaip padaryti interjerą prabangesnį be didelių išlaidų.

Trys – stebuklingas skaičius

Bet koks elementas iš trijų detalių suteiks išskirtinumo ir prabangumo. Pastaraisiais metais populiarėja paveikslai iš trijų dalių. Tačiau visai nebūtina pirkti paveikslą, galite atsispausdinti patinkantį vaizdą ant didžiulio lapo, perkirpti jį į tris dalis ir kiekvieną dalį įrėminti.

Sudarykite didelės patalpos įspūdį

Kuo didesnis kilimas, tuo didesnis atrodys kambarys. Neutralios spalvos, veidrodžiai už sofos, didžiulis kilimas – ir nedidelis kambarys atrodys kur kas didesnis. Galima šalia sudėti kelis kilimus.

Kuo mažiau, tuo geriau

Užuot prikrovus į lentynas daugybę smulkių niekučių, pastatykite kelias aukštas vazas, padėkite kelias dideles knygas – tiek vazos, tiek knygos užpildys erdvę, bet jos neperkraus. Galima sužaisti panašiomis ar kontrastingomis spalvomis. Na o jaukumo suteiks prie lentynos pastatyta didelė kėdė skaitymui.

Centrinis kambario elementas

Kiekviename kambaryje turi būti centrinis elementas. Jei tokio nėra, pakabnkite ant sienos didelį, akį traukiantį paveikslą. Nereikia leisti daug pinigų – nutapykite paveikslą patys. Patarimas – nutapykite tris paveikslus, kad jie atrodytų kaip vienas didžiulis, tada jie tikrai atkreips dėmesį.

Nuoboduliui – ne

Kad miegamasis neatrodytų nuobodus, pasitelkite labai paprastą triuką – vieną sieną nudažykite tamsia spalva arba aptraukite žalia medžiaga. Šis akcentas už lovos suteiks kamabriui šilumos, įvairovės. Galiausiai kartkartėmis perdažyti vieną sieną nėra brangu. Ją galima ir išklijuoti tapetais.

Natūralios spalvos ir šviesa

Jei jūsų namai į pietus ir jums netrūksta saulės šviesos, jums pasisekė.O ką daryti, jei kambarys tamsus? Tegu sienos ir baldai būna neutralių spalvų, tada spindės didžiausias turtas – natūrali šviesa. Kad kambarys nebūtų nuobodus, reikia ryškaus akcento – pavyzdžiui, ryškios pagalvėlės ant sofos.

Netikėti elementai

Netikėti elementai kambaryje įneša įvairovės. Pavyzdžiui, miegamajame prie lovos galima pridėti ryškią ar tamsią galvūgalio lentą. Dar vienas variantas – įvairaus dydžio ir spalvų pagalvėlės.

Kambarys su gražiu vaizdu

Jie pro jūsų buto langus atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas, neuždenkite ir neužoškite jo – pakabinkite šviesias užuolaidas, kad žvilgsnis kryptų ne į jas, o pro langą. O jei kambaryje per daug erdvės (kartais būna ir taip), įsigykite du medinius pietų stalus, patrumpinkite jiems kojas ir sustumkite – užpildysite erdvę, suteiksite kambariui funkcionalumo.

Eklektika

Įdomiai atrodys kambarys, kuriame vyrauja netūralios palvos, o vienur kitur patalpinti ryškūs akcentai. Payzdžiui, gali dominuoti balta, pilka ir smėlio spalvos, o akcentai – ciklameno, geltonos spalvos. Galima pastatyti dvi ar tris skirtingų stilių kėdes.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namaiprenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis