Ko neturėtų būti miegamajame

Šimtmečių patikrintas fengšui mokslas padeda žmonėms siekti harmonijos, išmokti užmegzti teigiamą ryšį su aplinka. Pritaikę šiuos harmoningos gyvensenos ir harmoningo būsto doktrinos principus įrengiant savo būstą, jame jausitės jaukiau ir patogiau. Womanway.com pateikė klausimus fengšui specialistams ir sužinojo, kad įrenginėjant miegamąjį, kai kurių daiktų apskritai reikėtų vengti. Galbūt vienas iš jų ardo jūsų miegamojo harmoniją irt trukdo jums naktį pailsėti?

Veidrodis

Kituose kambariuose veidrodžiai tinka, ir jų energija net pagerina harmoniją bute, o štai miegamajame veidrodžiai yra tabu. Fengšui specialistai teigia, kad miegamajame pasikabinus veidrodį, poros santykiai gali pablogėti ar net iširti. Blogiausia vieta veidrodžiui yra siena prie lovos kojūgalio, nes pabudęs naktį žmogus gali išsigąsti savo atvaizdo, palaikęs jį vaiduokliu. Gulint lovoje matyti savo atspindį nelaikoma geru ženklu ir kitose kultūrose. Tačiau ką daryti, jei miegamajame jau yra veidrodis arba, pvz., spinta su veidrodinėmis durimis? Pasirodo, blogą veidrodžio energiją miegamajame galima neutralizuoti virš lovos pakabinus tiulio ar kito audinio baldakimą. Taip pat ir kosmetinį stalelį fengšui specialistai pataria prieš miegą uždengti audeklu.

Akvariumas

Fengšui mokymo šalininkai akvariumą vertina kaip vieną iš objektų, kuriame itin išreikšta vandens stichija. Ši stichija pritraukia ir išlaiko bute materialinę gerovę. Tačiau akvariumas, priklausomai nuo to, kur jį pastatysime, gali turėti ir visiškai priešingą poveikį. Specialistai tvirtina, kad miegamajame stovintis akvariumas gali sukelti šeimininkams sveikatos problemų. Miegamajame taip pat netinka ir kiti su vandeniu susiję daiktai – kambariniai fontanai ar paveikslai, kuriuose vaizduojami vandens telkiniai, nes šie daiktai gali paskatinti nesusikalbėjimą ir nesusipratimus.

Agresyvūs ar gąsdinantys daiktai

Prie tokio tipo daiktų priskiriamos, pavyzdžiui, plėšrių gyvūnų statulėlės arba atvaizdai. Pagal fengšui principus, tokie dekoro elementai miegamąjį užpildo mirtį nešančia energija. Miegamosios patalpos harmoniją griauna ir medžioklės trofėjai – gyvūnų kailiai, ragai ir iškamšos.
Miegamajame taip pat neturėtų būti aštrių daiktų arba baldų, pavyzdžiui, stalų ar kėdžių su aštriais kampais arba daiktų, kurie atrodo gąsdinančiai ir agresyviai – net jei tai tik kilimo raštas, primenantis aštrias ietis.

Elektros prietaisai

Dėl to, kad miegamajame televizoriui ne vieta, vieningai sutaria ir fengšui specialistai, ir gydytojai. Daiktai, skleidžiantys elektromagnetines bangas, nedaro teigiamos įtakos mūsų sveikatai. Gali būti, kad nuolatiniai galvos skausmai jus kankina būtent dėl to, kad televizorių mėgstate žiūrėti prieš miegą, gulėdami lovoje. Dėl šios priežasties gali sumažėti gebėjimas susikaupti, padidėti kraujospūdis ir sulėtėti medžiagų apykaita. Išauga ir depresijos rizika, todėl fengšui specialistai pataria kiek įmanoma sumažinti elektros prietaisų skaičių miegamajame.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis