Kaip įsirengti virtuvę arba „Bermudų trikampio“ teorija

Jei norite įsirengti jaukią ir funkcionalią virtuvę, visų pirma reikėtų susipažinti su „Bermudų trikampio“ teorija. Trys svarbiausios virtuvės zonos yra gaminimo zona (viryklė), produktų laikymo zona (šaldytuvas) ir plovimo zona (kriauklė). Sužinokite, kaip įsirengti šias zonas, kad darbas naujojoje virtuvėje būtų kuo lengvesnis ir malonesnis, ir išvengtumėte nemalonių netikėtumų.

Šaldytuvas

Renkantis vietą šaldytuvui, turėkite omeny, kad iš jo išimti produktai patenka į gaminimo zoną arba į kriauklę. Kad darbas virtuvėje būtų kuo sklandesnis, nė viena trikampio kraštinė neturėtų būti pernelyg ilga, o erdvės nuo vienos zonos iki kitos nevertėtų užtverti baldais ar kitais namų apyvokos daiktais. Pavyzdžiui, jei jūsų virtuvėje visa buitinė technika įrengta prie vienos sienos, šaldytuvą derėtų statyti prie kitos sienos – priešais viryklę ar kriauklę, taip suformuojant darbo zonos trikampį.

Darbastalis

Trikampio kampai neturėtų būti ir per arti vienas kito. Jei įmanoma, ilgiausią trikampio kraštinę turi sudaryti atstumas tarp šaldytuvo ir viryklės. Kraštinės ilgis turi būti ne mažesnis nei 1,20 m.

Shutterstock nuotr.

Viryklė

Gaminant maistą, tenka dažnai imti produktus šaldytuvo, dėti indus į kriauklę arba ant darbastalio, todėl nė viena trikampio kraštinė neturi būti ilgesnė nei trys metrai.

Kriauklė

Darbuojantis virtuvėje, tenka vaikščioti nuo šaldytuvo iki kriauklės, kad nuplautume iš šaldytuvo išimtus produktus, arba nuo viryklės iki kriauklės, kad išplautume nešvarius indus. Judėti bus lengviau, jei kelyje nebus kliūčių. Tai pat galima sutaupyti laiko, jei indaplovę įrengsime šalia kriauklės – kriauklėje išskalautus puodus ir keptuves daug lengviau sudėsite į indaplovę.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis