Būdai, kaip išvengti dulkių

Stenkitės išvengti dulkių dar prieš joms susikaupiant. Atrodo, kas čia blogo, jei po kilimu ar baldais bus kiek dulkių? Pasirodo, taip. Kur yra šiek tiek dulkių, nori nenori, jų atsiras ir žymiai daugiau - nebent jūs išvalysite dar prieš joms pradedant kauptis. Bet kaip atsikratyti tuo, kas nuolat atsiranda iš naujo? Geriausias kovos būdas - prevencija.

1. Kuo mažiau namuose kaupkite dulkes renkančių daiktų, kurių nenaudojate jau metus laiko, ypač kambariuose, kuriuose praleidžiate daugiausiai laiko, tokiuose, kaip miegamasis ar svetainė.

2. Jeigu esate alergiški dulkių erkutėms arba atsikeliate užgulta nosimi, įsigykite naujus užvalkalus jūsų pagalvėms, antklodei ir čiužiniui, kurie neleidžia kauptis bakterijoms ir dulkių erkutėms. Du kartus per mėnesį plaukite užvalkalus karštame vandenyje.

Shutterstock nuotr.

3. Prie durų laikykite gerai dulkes sugeriančius ir kojas nuvalančius kilimėlius guminiu pagrindu. Prieš grįždami į namus, visada kruopščiai nusivalykite batus. Taip mažiau įnešite purvo ir dulkių.

4. Kambariuose naudokite orą gryninančius prietaisus, jie padeda išvengti ir dulkių. Venkite jonizuojančių įrenginių, nes jie išskiria ozoną. Naudokite oro valomąsias, dulkes renkančias priemones. Jų įsigyti galite bet kurioje didesnėje parduotuvėje.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Dulkės: iš kur jos atsiranda ir kaip su tuo kovoti
Gudrybės, kaip valyti sidabrinius indus

5. Reguliuokite oro drėgnumą. Jis visada turi būti tarp 40 ir 50 procentų. Patalpa neturi būti visiškai sausa.

6. Jei naudojate oro kondicionierių, jo filtras turi būti kokybiškas. 

7. Medines, metalines ar plastikines žaliuzes yra kur kas lengviau valyti nei užuolaidas. Jas galima tiesiog šluostyti su drėgna servetėle ar specialiai dulkėms skirta šluotele. Užuolaidas galima valyti šepečiu arba panaudoti dulkių siurblį su specialiu antgaliu.

8. Nenaudokite jokių minkštiklių dulkų šluostėms plauti, tai pablogina jų gebėjimą sugerti skysčius ir pritraukti dulkes.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis