Kas dažniausiai kuria lietuvių namų interjerą – patys ar specialistai?

Nekilnojamojo turto skelbimuose nemažai komentarų sulaukia matomas būsto įrengimas, spalvos, baldai. Ypač daug diskusijų kyla, jei susidomėjusiems skelbimu atrodo, kad būsto įrengimas ir kokybė neatitinka kainos. Aruodas.lt tyrimas atskleidė, kad dauguma gyventojų patys ieško idėjų ir vėliau jas įgyvendina, o kreiptis į specialistą neturi galimybių.

Dauguma idėjų pasiieško ir įsirengia savarankiškai

Dauguma būsto pirkėjų, įsigijusių ar planuojančių įsigyti nekilnojamojo turto, sprendžia būsto įrengimo klausimą ir ieško idėjų, patarimų internete, parduotuvėse, žurnaluose ir kitur, o apsisprendę, kaip būstas turėtų atrodyti, tas idėjas patys pritaiko, atskleidė nekilnojamojo turto portalo tyrimas. Vidutiniškai kas trečias respondentas teigia, kad norėtų pasisamdyti šios srities specialistą, tačiau negali sau to leisti.

Maždaug kas trečias portalo tyrimo dalyvis sako, kad būstą įsirengia pagal savo poreikius ir skonį be kitų patarimų ar idėjų, šiek tiek daugiau nei dešimtadalis tariasi su būstą jau įsirengusiais ar daugiau išmanančiais draugais, giminaičiais ar kolegomis.

Apie dešimtadalis respondentų įsigijo būstą ar ieško tokio, kuris būtų su jau patinkančiu įrengimu ir interjeru, kad nieko nereikėtų jame keisti. Vos keli procentai respondentų teigia, kad įsigiję būstą galėjo pasisamdyti specialistą, kad šis pasirūpintų būsto įrengimu ar interjeru.

Dauguma parduodamo nekilnojamojo turto – įrengtas

Skelbimuose pateikta informacija rodo, kad šiuo metu apie 80 procentų visoje šalies dalyje parduodamų butų yra įrengti. Įrengtų parduodamų butų skaičius Vilniuje siekia apie 70 procentų, Kaune ir Klaipėdoje – apie 90 procentų. Perkantieji butą sostinėje turi daugiau pasirinkimo variantų, kai butai parduodami neįrengti ar su daline apdaila.

Įrengtų namų skaičius mažesnis – apie 60 procentų visos pasiūlos. Didžiuosiuose šalies miestuose parduodamų įrengtų namų pasiūlos dalis svyruoja vidutiniškai nuo 50 iki 60 procentų.
Iš skelbimuose publikuojamos informacijos matyti, kad tam tikrais atvejais pirkėjai patys gali pasirinkti, kokio įrengimo norėtų įsigytame būste. Pasitaiko, kad perkant naujos statybos būstą galima rinktis iš kelių įrengimo stilių ir pritaikyti tą, kuris pirkėjui labiausiai patinka.

Slėpti ar nutylėti apie neskoningą interjerą neverta

Skelbiant nekilnojamojo turto pasiūlymą, svarbu pateikti kuo daugiau informacijos, kuri gali būti aktuali būsto ieškantiesiems. Nuotraukos nekilnojamojo turto skelbimuose yra vienas iš svarbiausių dalykų, į ką pirmiausia ieškantieji atkreipia dėmesį, taigi netgi tais atvejais, kai siūlomas nesuremontuotas ar remontuotinas būstas, nuotraukas verta publikuoti skelbime.

Rekomenduotina rodyti realią situaciją, kaip atrodo parduodamas ar nuomojamas būstas: nei per daug pagražinti, nei apskritai bandyti nutylėti, jog siūlomo nekilnojamojo turto įrengimas ar interjeras – ne itin skoningas ar stilingas. Tikėtina, kad dalis besidominčiųjų nekilnojamuoju turtu ieško kaip tik tokių, kurie kainuoja mažiau ir kuriuos galėtų patys susiremontuoti ar įsirengti pagal savo poreikius.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis