Apsieisim be žaisliukų? Paprastos, šiek tiek primirštos idėjos kuo papuošti eglę

Klasikinis kalėdinės eglutės papuošimas yra stikliniai burbulai, bet kūrybingos, originalumo siekiančios asmenybės siūlo daugybę idėjų, kaip puošiant eglę apsieiti be burbulų – bet išsaugant šventinę dvasią.

Valgomos dekoracijos

Kas sakė, kad eglutės negalima puošti imbieriniais sausainiais? Juk jie tokie gražūs, ypač jei patys juos kepėme. Jie verti didesnės šlovės, nei trumpas pasirodymas sausainių vazoje. Kad galėtumėte pakabinti sausainius ant eglutės, prieš juos kepant, tešloje reikia išpjauti skylutę, pro kurią perversime siūlą.

Žalios eglės fone ypač gražiai išryškėja balta glazūra puošti sausainiai, bet tiks ir spalvota glazūra – eglė atrodys puošnesnė, ryškesnė.

Be imbierinių sausainių eglutę galima papuošti ir riestainiais. Perverkite per riestainius puošnias ryškias juosteles, pakabinkite ant eglutės – daugiau papuošimų nereikia. Jei baiminatės, kad iki švenčių namiškiai riestainius suvalgys, nupurkškite riestainius auksiniais arba sidabriniais dažais.

Į originalių valgomų dekoro elementų kategoriją galima įtraukti ir auksiniais dažais nupurkštus graikiškus riešutus. Siūlus arba juosteles prie riešutų galima priklijuoti karštais klijais – pastangos tikrai atsipirks.

Eglutės puošybai taip pat galima naudoti ir į puošnius blizgančius popierėlius įvyniotus saldainius, tačiau turėkite omenyje, kad tokie dekoro elementai linkę dingti, ypač jei namuose yra mažų vaikų.

Mezginiai

Jei norite, kad kalėdinė eglutė primintų klasikinį variantą, bet nenorite puošti jos stikliniais burbulais, naudokite iš kitos medžiagos pagamintus burbulus – pavyzdžiui, megztus arba nertus. O jei nenorite kabinti jokių burbulų, galima eglę puošti nertais angelais, žvaigždėmis, snaigėmis ir kitais ornamentais. Jei mokate nerti ir turite laiko – turėsite veiklos ilgais Advento vakarais, o jei laikas spaudžia – nertų rankdarbių pasiūla parduotuvėse ir amatininkų turgeliuose tikrai nemaža.

Juostelės

Vertinantys minimalistinį stilių, eglę deramai papuošti gali iš šilkinių juostelių surištais kaspinėliais. Kad kaspinėliai labiau išryškėtų, rinkitės su žalia kontrastuojančių spalvų juosteles, pavyzdžiui, geltonos, raudonos arba baltos spalvos. Kaspinėlius riškite iš įvairaus ilgio juostelių.
Jei kaspinėlių atrodo mažoka, prie jų derės juostele perrištos cinamono lazdelės, nedideli varpeliai, žvaigždutės ir kiti dekoratyviniai elementai.

Girliandos

Visi puikiai žinome, kaip puošniai ir jaukiai atrodo eglė su lempučių girlianda. Kartais šventinei nuotaikai sukurti užtenka tik jos. Bet jei norite kažko originalesnio, pasigaminkite rankų darbo girliandą – nebūtinai šviečiančią. Siūlome idėjas: ant siūlo suverti kukurūzų spragėsiai, girlianda iš saldainių, girlianda iš suklijuotų vyno kamščių, girlianda iš džiovintų citrusinių vaisių, sagų, kankorėžių, rojaus obuoliukų, veltinio rutuliukų ir popieriaus. Pasitelkite vaizduotę ir sukurkite išskirtinę, nepakartojamą, originalią girliandą.

Popierius

Seni geri popieriniai papuošimai ir vėl tampa madingi – atrodo, nieko nėra gražesnio už vaikų iškarpytas popierines snaiges. Tačiau popieriaus panaudojimo galimybės neribotos, iš jo galima pasigaminti daugybę įvairiausių eglutės žaisliukų, pavyzdžiui, sniego gniūžčių iš suglamžyto balto popieriaus, prikarpyti eglučių, drugelių, žvaigždžių ir kitų figūrų. Iš spalvoto ar balto popieriaus galima išlankstyti origamio figūrų. Pakylėtai atrodytų eglė, puošta baltomis origamio gervėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis